Преди 10 дни стана ясно, че ще има хартия за

...
Преди 10 дни стана ясно, че ще има хартия за
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Няма опасност хартията да свърши в изборния ден

Преди 10 дни стана ясно, че ще има хартия за изборите. Имаме доказан график от печатницата на Българска народна банка. Няма заплаха тя да свърши и да би трябвало да се търси в допълнение в изборния ден. Това съобщи в студиото на PrimeTime зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

Ръчното преброяване на двата типа хартиени бюлетини не би трябвало да забави процеса на преброяване. В предишното същият размер бюлетини се е преброявал, и се е установявал резултат. Все още сме на ранен стадий, има кардинални решения, които би трябвало да вземем, добави тя.

Днес приехме решението, с което определихме изискванията и реда, по които ще се случи видеонаблюдението по време на броенето на бюлетините. Трябва да се обезпечат устройства, посредством които да може да бъде обезпечена видимост, да се вижда текстът върху бюлетините, методът, по който е маркирано гласуването. Това би трябвало да става в действително време. Предполагам, че ще се направи специфична платформа, с цел да може всеки един български жител да види това, сподели още Матева.

Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР