Прeдcтaвитeли нa чeтиритe гoлeми групи в EП нacтoявaт зa oбвързвaнe

...
Прeдcтaвитeли нa чeтиритe гoлeми групи в EП нacтoявaт зa oбвързвaнe
Коментари Харесай

Калфин: Силен политически текст ще пази от злоупотреба с евросредства

Прeдcтaвитeли нa чeтиритe гoлeми групи в EП нacтoявaт зa oбвързвaнe нa eврocрeдcтвaта c върхoвeнcтвoтo нa зaкoнa. Екологичен потенциал няма да поддържа многогодишния бюджет на Европейски Съюз, в случай че в него няма ефикасен механизъм за съблюдаване на правилата на правовата страна. Коментар по тематиката в предаването " Брюксел 1 " направи някогашният вицепремиер Ивайло Калфин.

Надявам се скоро да се реши, по какъв начин ще наподобява този механизъм. Защото, до момента в който няма единодушие сред Екологичен потенциал и Съвета, няма да има бюджет. Това сподели някогашният вицепремиер Ивайло Калфин.

Очаквам идващите месеци Народното събрание да реализира това единодушие. Той при всички случаи ще сложи сходно изискване. Екологичен потенциал сподели, че първото му изискване е по-тясна връзка сред изразходването на европейските пари и върховенството на закона.

По-верният вид е това да стане с по-силен политически текст, в сравнение с с съответни механизми за прекъсване на парите. Той ще бъде като рекомендация и бих споделил, като опасност дори, за тези, които желаят да злоупотребяват, тъй като той може да даде съображение във всеки един миг и на Съвета на страните членки да подхващат дейности, добави той.

България стартира да влиза в този фокуса. Най-неприятното за нашата страна е да бъдем обект на разисквания, като това в Екологичен потенциал, когато се концентрират върху проблемите на България, корупцията, злоупотребата с власт и така нататък Проблемът е, че европейското колело постепенно се превърта, т.е. мъчно ще влезем в този механизъм. Но веднъж в случай че влезем, доста мъчно ще излезем от тази група страни. Според мен към момента има време българските управляващи да създадат по този начин, че ние да не попаднем в тази група, предвижда Ивайло Калфин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР