Предаването ѝ на румънската страна трябва да се случи не

...
Предаването ѝ на румънската страна трябва да се случи не
Коментари Харесай

Милева: Бившата румънска министърка Елена Удря е задържана за 72 ч.

Предаването ѝ на румънската страна би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение
Около 18:30 ч. на „ Кулата “ е била арестувана Елена Удря, която е наказана за корупционно закононарушение през 2010-2011 година в Румъния. Образувана е прокурорска кореспонденция в Окръжна прокуратура - Благоевград, наблюдаващият прокурор е постановил искане за задържане за 72 часа. Предстои Окръжният съд да насрочи намерено правосъдно съвещание. Това съобщи пред публицисти представителят на основния прокурор Сийка Милева, която  представи детайлности по отношение на европейската заповед за арест за румънски жител, арестуван на територията на Република България.

Предаването на Удря на румънската страна би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение. Българските и румънските управляващи са в непрекъснат контакт, като българската страна е уверила, че процедурата ще бъде осъществена оптимално бързо.

Вчера беше публикувана информацията, че Главна дирекция „ Национална полиция “ е задържала някогашният румънска министър Елена Удря в България. Тя е наказана на 6 години затвор за корупция. Окончателната присъда е била прочетена от Върховния съд в Букурещ преди ден. По същото време Елена Удря тя е била в България и след издаването на заповед за влезнала в действие присъда е задържана.

Сийка Милева разяснява и информацията за застрашителен смс към претендентът за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански. Тя уточни, че по случая се е самосезирала Софийската районна прокуратура, която е упълномощила на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция.

По мотив информацията за ударен от служител на реда турски водач, прокуратурата ще търси подпомагане от посолството на Турция, с цел да може той да бъде разпитан.

„ Всички знаете, че СРП следи досъдебно произвеждане за редовно следене и закана за ликвидиране на наш сътрудник. Направен е оглед служебния кабинет на сътрудника на улица „ Черковна ”, разпитани са трима очевидци, конфискувани са камерите и видеозаписи от Спецпрокуратурата, конфискувани са материални доказателства, на които е назначена сложна, дактилоскопна и биологична експертиза. Продължават дейностите по следствието. Самият той също е разпитан. Работи се по всички версии ”, изясни представителят на основния прокурор във връзка заканите, отправени против прокурор Кънев.

Вчера беше оповестено, че той е бил заплашван. В долап в бюрото му е открит пощенски плик с гилза и отрязъци на думи. По не доказана информация действието е осъществено от някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Прокурор Кънев е наблюдаващ по делото против Васил Божков-Черпа и от предходната година му е назначена защита, откакто стана ясно, че е бил наблюдаван.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР