Предаването на съветски зенитно-ракетни системи С-300 от други страни на

...
Предаването на съветски зенитно-ракетни системи С-300 от други страни на
Коментари Харесай

Предаването на С-300 от други страни на Украйна е невъзможно и ще бъде незаконно: Лавров

Предаването на руски зенитно-ракетни системи С-300 от други страни на Украйна е невероятно и ще бъде нелегално. Това предизвести съветският външен министър Сергей Лавров, оповестява РИА Новости.

Словакия е подготвена да достави на Украйна Противовъздушна отбрана комплекси С-300, при изискване, че Съединени американски щати или други съдружници в НАТО ѝ дават системи за противъздушната защита (ПВО), съобщи министърът на защитата на страната Ярослав Над. Той добави, че Словакия води договаряния за замяната освен на С-300, само че и на изтребители руско произвеждане МиГ-29. Той изрази интерес страната му да получи в подмяна американски самолети F-16.

" Също по този начин се разисква противоракетна защита. Изхождайки от прагматични съображения, те допускат, че могат да изискат от членовете на НАТО, които към момента имат системи за ПРО руско произвеждане, че те ще ги защитят. Искам да припомня на всички страни, които могат да преглеждат тази концепция, че руските системи и системите съветско произвеждане се намират там в сходство с междуправителствени съглашения и контракти, които имат също документ на потребителя. И този документ не разрешава изпращането им в трети страни ", съобщи Сергей Лавров.

Ако Грузия даде оръжие на Украйна ще стане законна цел на Русия, разяснява още Лавров.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР