Предаването на БНТ Библиотеката с награда от фондация Глобални библиотеки

...
Предаването на БНТ Библиотеката с награда от фондация Глобални библиотеки
Коментари Харесай

Предаването на БНТ Библиотеката получи награда на националния фолум Библиотеките днес

Предаването на Българска национална телевизия " Библиотеката " с премия от фондация " Глобални библиотеки България ". Призовете се връчват за шеста поредна година и са в границите на националния конгрес " Библиотеките през днешния ден ".

Успехът на предаването се крие в любознанието, признават от екипа.

Всяка добра библиотека, както и всяка добра литература съдържа безконечен лабиринт от смисли. Обществената роля на Българска национална телевизия, на БНР е такава - да бъдем скромни посредници в този развой - да медиираме сред книгите, престижите на нашите излъчвания и читателите и по този начин дружно да търсим смисъл в лабиринта на литературата ", сподели Даниел Ненчев, редактор на " Библиотеката ".

С помощта на технологиите лицето на предаването Анна Ангелова изрече признателност към фондацията, че се грижи библиотеките да бъдат социална полезност.

" Да си представим света като една световна библиотека, в която книгите са страните, лавиците са границите, а хората са думите. Благодаря ви, че сте от тези от тях, които носят смисъл и трансформират четенето в освен това от наслаждение ", сподели тя.



А хората не би трябвало да считат библиотеките за архаични, в противен случай - да гледат на тях като на съвременнни културни центрове, счита ръководителят на журито доцент Георги Лозанов.

" Предаването " Библиотеката " по Българска национална телевизия е велико. Това е една от емблемите освен на Българска национална телевизия, а изобщо на, по този начин да се каже, на нашата обществена модерна среда за това, че в нея би трябвало да има просвета, за това, че там отиват едни хора и съумяват да извлекат по нещо всеки ден, което да е значимо за обществото, за хората в близост ", разяснява доцент Лозанов.

И добави, че всяка медия би трябвало да има предаване или графа, отдадено на книгите и четенето. Защото точно четенето ни образува като зрели, мислещи и мечтаещи хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР