Предаването „Код Спорт“ по ТВ+ представи поредно интервю от звездната

...
Предаването „Код Спорт“ по ТВ+ представи поредно интервю от звездната
Коментари Харесай

Максуел: Радваме се, че Мбапе е в нашия клуб

Предаването „ Код Спорт “ по ТВ+ показа следващо изявление от звездната сбирка на Христо Стоичков. Този път събеседник на кавалера на „ Златната топка “ е Максуел Шерер Кабелиньо Андраде или... просто Максуел, един от шефовете на ПСЖ! Той е човек, който има 34 трофея с 5 разнообразни тима. Освен това е заслужил още два самостоятелни и 3 пъти е избиран в съвършен тим.
 Лудогорец - ПСЖ @@@
Макси, след толкоз години общуване в съблекалнята с Меси, Златан Ибрахимович, Бекъм… Какви препоръки даваш на младите момчета, които в този момент идват във футбола?
Мисля, че е обвързване за всеки по-опитен състезател, без значение дали е в съблекалнята или отвън нея, да познава добре младите момчета и да им дава постоянно препоръки, които да им оказват помощ да имат дълга и сполучлива кариера. Всеки ден им споделям неща, които знам, че ще са им от изгода. Съветът, който най-вече одобрявам, тъй като и аз самият съм го получавал от по-възрастни от мен играчи, е следният: „ Няма значение дали сме радостни от извоюван мач или тъжни от загубата, тъй като за тима най-важното е да има неизменност и мощни игри през целия сезон “. Това е нещо, което несъмнено ще ти помогне за дълга кариера. Винаги би трябвало да работиш с мисъл за идващия мач, за идната подготовка. Винаги да търсиш по какъв начин да подобриш качествата си. Това са най-важните неща за младите съгласно мен.
 Лудогорец - ПСЖ @@@
Макси, от какво е изработен днешният Пари Сен Жермен? За какво мисли повече твоят тим – да завоюва най-сетне Шампионската лига или да продължи да печели шампионата във Франция?
Мисля, че имаме един микс от двете цели и в клуба, и в сърцата на почитателите ни. Като една фикс концепция сега е успеха в Шампионската лига. Нормално е да е съществена цел в действителност, само че пък тя е цел и на всички огромни клубове. Мисля, че главното обръщение на нашия клуб е да желаеме да бъдем спечелили във всички шампионати, в които играем през сезона. Така един огромен клуб демонстрира величието си. Разбира се, фактът, че към момента не сме спечелили Шампионската лига прави по този начин, че хората приказват прекомерно за тази идея. Тя обаче би трябвало да пристигна по натурален път и след доста участия в шампионата и доста работа. Това, върху което в този момент работим, е да играем за победа във всички шампионати, в които участваме. Да се борим като равни с равни с тимовете и във френското състезание и за Купата на страната, само че и с европейските грандове за успех в Шампионската лига. Без това обаче да се трансформира в някаква фикс концепция.
 Това са новите първенци на Испания @@@
Сигурно си виждал доста неща изписани и казани за теб. Погледнах статистиката, с цел да видя какъв брой мача и против какви тимове си играл. Има един отбор, с който като футболист в никакъв случай не си се сблъсквал. С него обаче се срещна като футболен началник. Имам поради Манчестър Юнайтед.
Да, по този начин е. Само един другарски мач съм играл против тях като футболист. В публична среща – в никакъв случай. За първи път отидох на „ Олд Трафорд “, само че по костюм. Това е дуел, в който всеки футболист мечтае да взе участие. В случая ставаше въпрос за осминафинал в Шампионската лига. Видяхме нещо предстоящо - стадион, цялостен с митове и мощно чувство за славна история. Надявах се, че този път въпреки и не като състезател, само че пък като началник да победя, и за наслада успяхме. Но за жалост в последна сметка не стигнахме до това да отпразнуваме класирането на клуба ни. Но макар загубата тази борба сподели какво липсва на ПСЖ, с цел да разкрие същинските си благоприятни условия в Шампионска лига. Надявам се в бъдеще да потвърдим, че към този момент Пари Сен Жермен има класата да успее да се оправи с всеки отбор във етапа на елиминациите.

Има доста тимове, които се гордеят със своята офанзива. Говорим за един отбор, че има Тризъбец, различен - че има мощно нападателно трио, само че ти през днешния ден като началник имаш едно в действителност неповторимо комбиниране от един млад състезател на 19 години, който се споделя Килиън Мбапе, имаш Кавани и Неймар. Тези тримата дават ли ти успокоение за бъдещето на тима, когато са на терена?
Да, по този начин е в действителност. Спокойствието идва от това, че знаем - постоянно на терена ще има неповторимо творчество и креативност. Кавани е човек, който е непогрешим в завършващата фаза. Мбапе има доста експедитивност и динамичност. И към тях двамата прибавяме може би най-креативния футболист в Европа все още. Въпреки всички настоящи неясноти към него. Играч, който основава обстановки и положения както за себе си, по този начин и за съотборниците си. И освен това - може да го направи във всеки един миг от мача. Това, несъмнено, е Неймар. Присъствието на тримата ни дава гаранции за класа и успокоение. Обаче това не подсигурява резултати, тъй като за това във футбола, както е известно, би трябвало цялостен тим. Също и добра конструкция и куп други неща. А във връзка на спокойствието те ни го дават, с тези трима играчи тимът ни има голяма нападателна мощност.

Един отбор като Пари Сен Жермен се сблъсква с огромни провокации. Например Неймар не беше с тима за няколко доста значими борби. Мислиш ли, че се усети неналичието му или другите играчи, раздавайки се до дъно, съумяха да компенсират отсъствието му?
Разбира се, че се усеща, когато състезател с неговите качества отсъства. Осезаемо. Отборът просто не е същият. Но и без него ние се показахме мощни. Може би по-малко изобретателни, само че всички работиха повече и по-усърдно, с цел да запълнят празнотата от неговото неявяване. Стремяхме се да играем групово и по-силно от всеки път. Целият тим се настройваше психически, че в тези значими мачове би трябвало да дават всичко от себе си. Самите конфликти го изискваха. Трябваше да покажем най-хубавото, на което сме способни. Мисля, че останалите играчи съумяха да компенсират неналичието на Неймар, с цел да имаме опция да получим положителни резултати и да оставим купата в Париж.

Имате едно младо момче, което през днешния ден към този момент е международен първенец. Всички приказват за него, че върви по прочут път и го чака блестяща кариера. Какво можем да чакаме в бъдеще от Мбапе?
Трудно е да се каже. Никога не съм виждал състезател на неговите години, който да е толкоз зрял. Притежава голямо успокоение за възрастта си. Вече е международен първенец, а както е известно, доста малко са футболистите в историята, които са съумели да го създадат толкоз рано. Освен това той не беше просто един от 11-те на Франция, а в множеството срещи беше основно настоящо лице. Притежава неповторими качества, само че никой не може да каже какво ще стане в бъдещето. Има в действителност извънредно развиване през последните години. Радваме се, че е в нашия клуб. Треньорите ни му обръщат особено внимание и непрекъснато работят с него. Прогресът му е впечатляващ, само че ми е мъчно през днешния ден да кажа какво можем да чакаме отсега нататък от Мбапе. Пътят е отворен пред Килиън и пред неговата зрялост, качества и успокоение. Мисля, че в случай че продължава по този начин, може да стигне в действителност доста надалеч и високо.



La visite de Maxwell lors du 3e jour de la #PSGAcademyCup 2018 pic.twitter.com/BJ3EbjnnBY
— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) April 14, 2018
Стабилността и приемствеността в клуба демонстрират, че ПСЖ скоро би трябвало да завоюва и Шампионската лига. За това обаче е наложително постоянството и да си постоянно в добра форма и квалифициран на 100 %.
Да, по този начин е. Подготовката и формата са всичко във футбола. Няма значение за кой мач. Трябва постоянно да си квалифициран. А Шампионската лига не разрешава даже и най-дребното падение или неточност по пътя. Трябва постоянно да си съвършен. Да подготвяш и изпипваш даже и най-дребните елементи. Всички знаят това. Ключ за триумф в шампионата е тимът да е квалифициран по допустимо най-хубавия метод и да е във върхова форма. На това подчертаваме в тренировките всеки божи ден. Треньорът работи в действителност доста с тима. Ние пък от клуба постоянно изпращаме посланието, че подготовката е доста значима. И неслучайно го обясняваме на играчите преди всеки мач и даже преди всяка подготовка. Това ни разрешава да излизаме за победа против всеки огромен тим. Ако ние не го вършим е несъмнено, че другите ще го вършат и ще имат предимство. Не можем да си позволим това. Трябва да бъдем конкурентоспособни, да сме готови по най-хубавия вероятен метод и да се надяваме и на малко шанс най-после, който към този момент ни подминава.

Макси, след толкоз години като футболист, толкоз пътувания, преживявания… Можеш ли да ни кажеш кои са петте мача, които в никакъв случай няма да забравиш?
Пет мача, които в никакъв случай няма да мога да забравя… Труден въпрос. Наистина комплициран. Спомням си постоянно първия мач, който изиграх в Холандия. Бях още в действителност доста млад. Първи турнирен мач за Крузейро. За мен беше в действителност нещо значимо. За множеството ми съотборници тогава беше станало рутина, а аз се усещах все едно съм стъпил на най-високото ходило в кариерата ми. Бях доста млад тогава. Спомням си също и финала за Суперкупата на Испания. Играхме с Барселона против Севиля. Показахме в действителност добра игра. Тук в Париж си припомням за мачове като да вземем за пример френското Ел Класико против Олимпик (Марсилия). Това е дерби, което постоянно се чака с голям интерес. Сега си спомних и единственото Ел Класико в Испания, в което играх на „ Бернабеу “ против Реал. Също и дербитата в Италия като Интер – Милан. Това са мачовете, които оставят най-дълбока диря. Те те омагьосват, чувстваш напрежение сходно на театрална тресчица преди борбата. Усещането и възприятията са в действителност неповторими при всеки подобен дуел. Победата пък е още по-сладка и не може да бъде разказана с думи. Това са нещата, които вършат велики сходни конфликти. След такава борба всеки излиза по-мъдър, с повече опит, по-спокоен, по-зрял. Спомням си доста мачове, само че множеството от тях са дербита, Ел Класико или финали. Например първият ми мач с холандския ми тим Аякс в Европа беше също паметен.

Макси, доста ти благодаря! Наистина съм длъжен за времето, което се съгласи да отделиш за феновете. Много шанс в шампионата на Франция! Много шанс и в Шампионската лига! Господ да те благослови!
Много благодаря за всичко и аз. Беше същинско наслаждение!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР