Предан син води в изискан ресторант своя доста възрастен баща.

...
Предан син води в изискан ресторант своя доста възрастен баща.
Коментари Харесай

История, която ще промени възгледите за живота ти. Отдели й една минута

Предан наследник води в изтънчен ресторант своя много възрастен татко. Иска да му поръча нещо вкусно и обичано за ястие. Баща му е много остарял и когато стартира да употребява храната, тя пада по ризата и върху панталоните му. В това време хората, насядали по другите маси, стартират да гледат с омерзение и обръщат главите си встрани. Въпреки всичко това, синът резервира успокоение. След като завършват с вечерята си, синът оказва помощ на татко си да отидат до тоалетната. Преди това той изтупва падналата храна от панталоните на татко му, сресва косата му и му поставя очилата.

След като се връщат от тоалетната, в ресторанта царува тишина. Чува се единствено шепот на възмутени хора за случилото се – по какъв начин може на обществено място да се разхвърля храна, да се скапва вечерята на хората. Синът вика сервитьора с цел да му заплати, а когато потеглят да си вървят с татко си, от масата става възрастен човек и споделя на всеослушание:
– Извинете, само че мисля, че оставихте нещо.
Синът бръкнал по джобовете си, поогледал се в близост и му дал отговор:
– Нищо няма, не сме оставили нищо!
Възрастният мъж продължава на всеослушание:
– Напротив, оставихте по нещо за всеки, който седи в този ресторант! Оставихте им значим урок за всеки наследник или щерка и вяра за всеки родител!
Изведнъж всички млъкват. Всеки един, който стои в ресторанта, се замисля, осъзнава се и се засрамва, че е осъдил тази хора. Защото най-голямата премия за възрастния човек е когато неговите синове и дъщери се грижат за него даже когато е на напреднала възраст. Защото нашите родители постоянно ще имат потребност от респект и почитание! СПОДЕЛЕТЕ тази история, в случай че е поучителна за вас!

И още една поучителна история за това по какъв начин да задържим любовта
Двама влюбени отишли при един влъхва и го попитали:
– Днес, ние сме доста влюбени, желаеме нашата Любов да продължи постоянно, ти си умен, кажи ни по какъв начин да задържим любовта?
– Добре, споделил мъдрецът. Намерете по един орел, уловете го и го донесете при мен на върха на планината.
Двамата млади се разделили и по разнообразни пътища намерили всеки един по един орел. Донесли го при мъдреца.
– А в този момент им вържете краката и ги пуснете да излетят.
Младите по този начин и създали. Вързали краката и пуснали орлите. Не след дълго те паднали на земята, не съумели да летят. Започнали да се кълват един различен в опит да отвържат краката си.

– Отвържете ги, споделил мъдрецът. И още веднъж ги пуснете.
Орлите разперили криле и изхвърчали нависоко.
– Ето това е тайната! Никога не се „ връзвайте “ един различен, тъй като тогава Любовта ще почине и нито един от вас няма да може да живее на воля и да се радва на своя полет!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР