Предалите се бойци от Азов са изведени от Азовстал в

...
Предалите се бойци от Азов са изведени от Азовстал в
Коментари Харесай

Заловените азовци се извеждат в автобуси с буквата Z

Предалите се бойци от Азов са изведени от Азовстал в Мариупол с рейсове с буквата Z, следва от видео в мрежата.

Авторите на плана Vatfor в Telegram цитират един от мненията към новината: „ Но като цяло едно транспортиране на поданици на Азов в рейсове с гигантска писмен знак Z, което към този момент демонстрира даже Ройтерс, значи голяма победа в осведомителната война. ”

Според Reuters, базирайки се на очевидци, пет рейса са пристигнали в Новоазовск късно в понеделник вечерта. Заместник-началникът на Министерството на защитата на Украйна Анна Маляр сподели, че 264 украински бойци са били изтеглени от Азовстал.

Общо, съгласно Ройтерс, имаше към десетина рейса, написа Украинска истина.

Corriere della Sera разгласява видео по какъв начин рейсове, съпроводени от съветска военна техника, се отдалечават от завода.

Припомняме, че президентът на Украйна Владимир Зеленски призна капитулацията на бойците от Азовстал. В понеделник съветското министерство на защитата заяви, че е реализирано съглашение с украинските военни в Азовстал за извеждането на ранените им от завода в здравно заведение в ДНР. По-късно стана известно, че 264 бойци са напуснали Азовстал и са се предали, измежду които 53 ранени, които са откарани под конвой в болничното заведение в град Новоазовск. Останалите са изпратени в посока Еленовка, на сутринта ще бъдат разпитани. Според медиите предаването ще продължи във вторник.

ВИДЕО: https://rutube.ru/video/b364ceaa56ce580d077bdd7f33f9467a/

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР