Предал съм на Борисов и Горанов директно над 60 млн.

...
Предал съм на Борисов и Горанов директно над 60 млн.
Коментари Харесай

Биволъ извади предполагаем сигнал на Божков колко голям подкуп е дал на Борисов

" Предал съм на Борисов и Горанов непосредствено над 60 млн. лв. “.Това е написал обвиненият предприемач Васил Божков в сигнал до прокуратурата, твърди сайтът " Биволъ ", който разгласява част от него  на 5 юни по здрач.
Според изданието то е получило документа и е попитало предприемача в известие, в което ползва извадка от него, дали е достоверен. Божков е дал отговор единствено, че през вчерашния ден и през днешния ден сигналът е изпратен до доста български и непознати институции. Той не удостоверява непосредствено, само че и не отхвърля. Комуникацията е в Messеnger. В четвъртък основния прокурор Иван Гешев сподели, че той е получил по имейл сигнал от Божков, който към този момент се проверявал.
Няма ясни доказателства, че оповестеният от „ Биволъ “ документ е достоверен. В него се твърди, че Божков е платил съответна сума като " рекет " за последните три години и обвинявания за " закани " и искане да завладяват бизнеса му.
Освен, че твърди че е платил 60 млн. лв. към Горанов и Борисов, Божков декларира, че е подготвен да свидетелства и да покаже доказателства:
" Имам подготвеност да дава на прокуратурата цялостни свидетелски показания за упоменатите събития, подкрепени от материални доказателства, в това число документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, фотоси и свидетелски показания "
В резюмето, публикувано от " Биволъ ", се твърди, че сдруженията оперирали бизнеса с лотарийни билети и той като акционер в тях са били " подложени на систематична корист с власт, изнудване и директни закани за смяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни чиновници и от членове на българското държавно управление ".
Божков декларира още, че се е стигнало до директна " опасност " (в сигнала думата е в кавички) за преустановяване на активността на тези компании и е тя се осъществила, когато през януари 2020 година е отказал да заплаща повече на финансовия министър. Божков го дефинира като  " безапелационен отвод да не преставам да удовлетворявам възходящите финансови искания и упоритости за придобиване на мажоритарни дялове от моите сдружения от страна на министъра на финансите ".
В сигнала са изредени събитията от последните пет години - множеството от които Божков към този момент разказа или в изявленията, или под други форми, които употребява през последните седмици в обществените мрежи.
На финала се споделя, че сезира прокуратурата  " за корист с политическо въздействие, корист със служебно състояние, незаконен сговор, искане и приемане на рушвет, заплашване и закононарушение по работа " от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. По неофициална информация на " Дневник " сигналът, с изключение на до прокуратурата, е изпратен и до други институции в България, до партиите и до непознати посолства.
Вижте още:
Божков сподели скица на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР