Предаденият на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в

...
Предаденият на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Осъдиха лекар за измама

Предаденият на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за машинация доктор Бранимир М. получи наказване отнемане от независимост за период от 3 години, чието изтърпяване е било отсрочено с 5-годишен изпитателен период. Лекарят е бил приет за отговорен от състав на Разградския областен съд за закононарушението, осъществено в съучастничество с Борис П., който се представял за правосъден заседател. Срещу него обаче делото е било прекъснато заради гибелта му.

Осъденият доктор работел като хирург в хирургичното поделение на МБАЛ " Свети Иван Рилски “ в Разград. Вторият обвиняем – Борис П., бил шеф на охранителна компания от Кубрат. Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на наказан, у който възбудили и поддържали подвеждане, че против 10 600 лв., които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на независимост и ще отсрочат изтърпяването на ефикасното наказване. При осъществяване на измамата за имотна полза подсъдимият Борис П. се представял за правосъден заседател, макар че през този интервал той не е бил вписан в листата със правосъдни заседатели на Разградския областен съд.

До неоправдателната присъда за доктор Бранимир М. се стигна след наново разглеждане на делото, защото Разградският областен съд върна делото на първата правосъдна инстанция поради пропуски в претекстовете на присъдата, която тогава бе ефикасна и за лекаря, и за съучастника му.

Междувременно наказаният доктор Бранимир М. е бил арестуван под стража по досъдебно произвеждане на Окръжната прокуратура в Разград, откакто е открит, че предписва със зелени предписания морфин на пациенти, които не се нуждаят от такова лекуване. Наркотичното вещество било продавано на наркодилъри във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР