Предадените на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура в

...
Предадените на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Осъдиха телефонни измамници, завлекли жертвите си със 76 000 лв.

Предадените на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура в Търговище петима подсъдими за телефонна машинация за 76 000 лв. бяха наказани през днешния ден, 19 юли 2018 година, от състав на Търговищкия областен съд. По време на съвещанието подсъдимите желаеха делото против тях да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване.

Христо В. получи наказване отнемане от независимост за период 2 години и 8 месеца, съучастникът му Силвестър П. бе наказан на 2 години и 4 месеца затвор, Йордан П. – на 2 години и 2 месеца отнемане от независимост, а Атанас В. за действието ще търпи наказване 2 години отнемане от независимост. Непълнолетният Никола Р., употребен от съучастниците си като муле за взимане на парите от измамата, бе наказан на 1 година отнемане от независимост, чието изтърпяване съдът отсрочи с 3-годишен изпитателен период.

Телефонната машинация, която е в огромни размери, бе осъществена на 19 януари тази година в Търговище след прелиминарен сговор сред подсъдимите. Силвестър и Йордан са работили като причинители с малолетния. Христо и Атанас били подбудители и помагачи в измамата по схемата подпомагане на полицията при полицейска интервенция, като въвели в подвеждане жена, която изтеглила сумата от банковата си сметка и в торба оставила парите на детска площадка по напътствие на привиден полицейски чиновник.

Действията на измамниците били в полезрението на полицията, която разполагала с оперативна информация за идното осъществяване на крупна машинация. На мястото, където била оставена торбата със 76 000 лв., се появил малолетният, който ги взел. След гонене парите били конфискувани от Никола, който бил арестуван.  

Съдът удостовери през вчерашния ден и ограниченията за неотклонение на петимата. Непълнолетният остава под надзора на родителите си, Йордан П. – с избраната от съда парична гаранция в размер на 10 000 лв., а останалите трима към този момент са преведени в плевенския затвор.

Присъдата на Районният съд в Търговище предстои на обжалване и митинг пред Търговищкия областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР