Предадена съд от Районната прокуратура във Варна за 29 измами

...
Предадена съд от Районната прокуратура във Варна за 29 измами
Коментари Харесай

Жена мами хора, търсещи апартаменти под наем. Взима им парите, а после им казва, че...

Предадена съд от Районната прокуратура във Варна за 29 измами не се яви в правосъдна зала и съдът промени мярката й за неотклонение от „ Подписка “ в „ Задържане под стража “
Предадената на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна Екатерина М. не се е явила в правосъдно съвещание. Неявяването й стана причина състав на Варненския областен съд да промени мярката й за неотклонение от „ Подписка “ в „ Задържане под стража “.

--BANNER_MARK-

34-годишната висшистка, която е майка на три деца, е подсъдима за осъществени от нея измами с предоставяне на жилището на татко й чартърен. Само за интервала от 1 март до 30 юли 2015 година тя съумяла да набави за себе си имотна полза, като възбудила и поддържала в подвеждане 29 претенденти да наемат жилището.
Общата стойност на породената имотна щета на излъганите е в размер на 12 960 лв..
Схемата на всичките измами е почти една и съща. По публикация във вестник или в уебсайт Екатерина М. разгласила, че отдава апартамент чартърен.
За връзка с нея посочвала персоналния си мобилен телефон. В същото време преглеждала и уеб сайтове, в които разнообразни хора търсели чартърен жилище във Варна. Обаждала се на търсещите, уговаряла си среща и показвала предлаганото чартърен жилище, в което били и трите й деца. Искала и капаро или наем за месец или повече от харесалите парцела. Когато наемателите желали да се нанесат, подсъдимата започвала да акцентира проблеми с документите на едно от децата си, които трябвало да изведе зад граница.
Предстои 34-годишната жена да бъде издирена и арестувана за явяването й пред Варненския областен съд, където ще дава отговор за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие. Междувременно тя е била наказана за друго закононарушение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР