Предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за опит

...
Предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за опит
Коментари Харесай

След брутален домашен тормоз и опит за убийство, извергът Нилгин отива в затвора

 Предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за опит за ликвидиране на някогашната си брачна половинка при изискванията на домашно принуждение бе наказан на 15 години отнемане от независимост, оповестиха от пресцентърана Апелативна прокуратура във Варна. 

32-годишният Нилгин А., който направи опит за съзнателно ликвидиране на някогашната си брачна половинка Нурсел М. при изискванията на домашно принуждение, бе наказан през днешния ден от състав на Шуменския областен съд на 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим.

Освен за опита за преднамерено ликвидиране подсъдимият е бил предаден на съд и за още три закононарушения – хулигански дейности при ръководство на МПС, закана с ликвидиране и за държане на огнестрелно оръжие – преправен газов револвер. За всяко едно от закононарушенията съдът го осъди дейно, като правосъдният състав дефинира 32-годишният Нилгин да търпи най-тежкото от тях, а точно 15 години затвор.

До анулиране на брака на подсъдимия и брачната половинка му се стигнало след години на домашно принуждение. Нилгин малтретирал брачната половинка си, ругаел я, ограничавал всевъзможни нейни контакти с хора отвън най-близкия фамилен кръг, забранявал й да работи, с цел да я държи в икономическа взаимозависимост. След систематична приложимост на алкохол ставал ревностен и с готовност за безгранична доминация в фамилните връзки. Съпругата му напускала няколко пъти фамилния дом и се изнасяла с трите си деца при родителите си в Шумен.

След следващото домашно принуждение тя подхванала дейности да разтрогне брака с насилника. След развода родителските права върху трите деца били предоставени на нея.

За да се грижи за децата си, Нурсел почнала работа в шуменско дружество. За работата й оказал помощ комшия, който бил непосредствен другар на неин родственик и работел в същото дружество. Често двамата пътували до работното място и назад с автомобила на съседа.

Информацията за това достигнала до някогашния й брачен партньор. За да следи придвижването на Нурсел, подсъдимият закупил GPS, който съумял да инсталира на колата на мъжа, с който някогашната му брачна половинка пътувала. Закупил си и газ-сигнален револвер с желанието да я убие. При опит да тества оръжието, подсъдимият счупил ударника му. От ловно-рибарски магазин в Шумен закупил газов револвер и го преправил в огнестрелно оръжие, сочат резултатите от назначената сложна балистична експертиза по делото.

На 22 май 2019 година към 4,50 ч. призори Нурсел и сътрудника й тръгнали към работното си място с автомобила му. Малко по-късно забелязали, че след тях се движи колата на подсъдимия. Нилгин застигнал колата и подхванал дейности да ги принуди да спрат.

На бул. " Симеон Велики “ подсъдимият спрял напречно на пътното платно автомобила си и принудил автомобила, в който пътувала Нурсел, да спре. Жената отишла до колата на някогашния си брачен партньор. Навела се през отровения прозорец в опит да беседва с него. В този миг той създал три изстрела с револвера в главата на някогашната си брачна половинка.

На помощ на потърпевшата се отзовал нейният сътрудник. Нилгин го заплашил с ликвидиране. След това подсъдимият избягал от мястото на престъплението в посока Разград, където се предал в полицията.  

Преживяното, с изключение на получените травматични увреждания от изстрелите в главата, довело до разстройство в акомодацията й със смесено нарушаване на страстите и държанието. Заканата с ликвидиране, отправена от подсъдимия към сътрудника на някогашната му брачна половинка, провокирала състоятелен боязън, е заключението на комплексната съдебнопсихиатрична и психична експертиза до делото.

Според прокуратурата отегчаващи отговорността условия за подсъдимия Нилгин А. са предходните му осъждания и упоритостта при осъществяване на незаконните похищения.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР