Предаде се вторият нападател над Християн Пендиков - Борче Ангелов.

...
Предаде се вторият нападател над Християн Пендиков - Борче Ангелов.
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Предаде се Борче Ангелов - вторият бияч на Християн Пендиков

Предаде се вторият нападател над Християн Пендиков - Борче Ангелов. Това е станало късно нощес в Охрид. Това заяви пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Макодения " Виктор Стоянов.

Борче Ангелов е на 20 година и е от Битоля. Той беше избягал след побоя над Християн. Предстои му мярка за неотклонение арест. Има и трети нападател, за който няма информация дали се търси. Възможно е той да се съобщи против несъмнено заричане, допусна Стоянов. 



23-годишният българин Християн Пендиков от Охрид бе атакуван на 19 януари в тил от Илия Спасески и още двама души. На идващия ден бе превозен в София с голям брой спукани прешлени, ребра и счупена челюст. 

Нападението бе осъществено към 22.00 часа българско време пред заведението " Тино ". Пендиков е бил дружно с момиче. Преди да напусне бара, той е бил обиждан и предизвикан от компанията на Спасески, именуван е бугараш, татарин, фашист, ще ви....майката българска.

Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и е единственият, който обществено пази своята принадлежност и генезис. Преди месец той бе в София и в детайли разказа протичащото се с българите в РСМ.

След побоя президентът Румен Радев съобщи, че казусът с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика и втълпяване на ненавист против българите. Властите в РСМ би трябвало ясно да заявят, че това е закононарушение от ненавист. Той прикани по-скоро македонските българи да бъдат вписани в Конституцията на РСМ.

За побоя бе арестуван Илия Спасески. След 30 дни в ареста той бе пуснат под гаранция. Вероятно същото ще стане и с Борче Ангелов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР