, предаде репортер на Varna24.bg.Моята равносметка ще я споделя, едва

...
, предаде репортер на Varna24.bg.Моята равносметка ще я споделя, едва
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов във Варна: В Европа вече се говори за български модел в борбата с пандемията

 , съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Моята равносметка ще я споделя, едвам откакто рецесията завърши, тъй като е належащо време, с цел да проучваме всеки един факт – гледайки обратно във времето, с цел да сме справедливи. Когато си вътре в рецесията и гориш с проблемите, не можеш да прецениш дали всяко едно деяние или решение са верни за всички. Не бих споделил, че в страната има сериозни точки във връзка с дефицит на кревати за лекуване на коронавирусна зараза, по-скоро има в избрани области с по-голям напън. В тези точки на страната има запълване на избрания потенциал от кревати, като сега се вършат трансформации, тъй че този потенциал да бъде повишен. Към сегашния миг това са Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София. Пак споделям – терзания няма, лечебните заведения към този момент имат безусловно всичко, като стартираме от инсталация, кислородни концентратори, ремдесивир и всичко, което е в региона на предпазването. Това което обаче може да спре разпространяването на вируса е имунизацията, която е здравен щит срещу COVID-19.  

По отношение на имунизацията и имунизациите – две неща се случиха в България.

Първо имунизацията на Оксфорд. Всички ни обясняваха, а публицистите ни задаваха въпроси, за какво в България ще се ползва на лица над  55 години, защото съгласно мнението на някои специалисти не трябваше да се ползва, защото нямаше задоволително изпитвания.

Сега всички виждате, че огромните страни, които са водачи в Европейски Съюз позволяват потреблението на имунизацията за тези възрастови групи.

В този интервал България взе едно решение, което беше стъпило единствено на науката.

Второ: Германия стартира да отваря зелени коридори – още веднъж българско решение, което ние взехме на база желанието ни да реализираме оптимален резултат по отношение на темпа на имунизирането.

Сега се катерим задоволително бързо в класацията, само че не се надбягваме с никой. Аз нямам за цел дали ще сме първи или втори, моята цел е 70% имунизирани българи. Борим се за 100% здрави българи, не излекувани, а здрави български жители.

Затова когато приказваме за ръководството на една рецесия, с която сигурно ще се оправим, тъй като слушаме единствено науката и разсъдъка, не можем да приказваме за прочувствени решения или такива подбудени от боязън, или пък слушайки всички специалисти, които се изричат в общественото пространство, само че и които не носят отговорност с думите си. Отговорността я носим единствено ние “, разяснява още във Варна здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР