Пред завършване е реконструираният мост в търновското с. Миндя, убежище

...
Пред завършване е реконструираният мост в търновското с. Миндя, убежище
Коментари Харесай

Селото на Евгений Дайнов: Мост изяде асфалта в Миндя

Пред довеждане докрай е реконструираният мост в търновското с. Миндя, леговище на политолога Енвгений Дайнов. Мостът е укрепен с желязо и бетон, остава единствено да се оправят стените във вътрешната част и да се сложат парапетите, похвали се кметският наместник Иван Иванов.



Обектът за 61 000 лева, включен в Инвестиционната стратегия на Община Велико Търново, се извършва от компания „ Пътни градежи – ВТ “, която вдигнала оборудването единствено за 35 дни. „ В продължение на три години средствата са съсредоточени все върху моста.

Освен в началото заложените 25 500 лева останалите средства са по „ Местни начинания “ за 2021 година и 2022 година Което значи, че мостът изяде асфалта за обитаемото място. Исках до края на мандата да няма неасфалтирана улица, само че построяването му беше приоритет, с цел да може да се обезопаси мястото към ул. „ 16-а “ N 1 “, изясни Иван Иванов.

След 2 години Covid спиране Миндя още веднъж се готви за селския събор. Той ще бъде в събота, 20 ноември, когато се отбелязва Архангеловден по остарял жанр, а локалната черква има храмов празник.

Кръшни хора ще се вият от 18 часа в центъра на Миндя. След тях програмата се мести в читалищния салон, където от 19 часа търновски оркестър ще забавлява жителите и гостите на селото. От 22 часа ще бъде проведена обичайната лотария. Билетът коства 2 лева, а предметните награди са за близо 600 лева, тъй че да няма недоволни от шанса си, радва се borbabg.com.

Все още стои непродадено огромното и красиво, само че от дълго време затворено учебно заведение в Миндя. Кметът доста се надява въпреки всичко за него да се откри вложител, тъй като 30% от продажната му цена ще постъпят в локалната хазна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР