Пред завършване е изграждането на водопровода за допълнително водоснабдяване на

...
Пред завършване е изграждането на водопровода за допълнително водоснабдяване на
Коментари Харесай

Нов водопровод в шуменското село Салманово ще отмени водния режим

Пред довеждане докрай е построяването на водопровода за в допълнение водоснабдяване на шуменското село Салманово. Това оповестяват от пресцентъра на общинската администрация, откакто кметът на регионалния град Любомир Христов е направил оглед на осъществените досега строителни действия на обекта.

През това лято е възобновен зарязан преди към 20 години шахтов бунар в землището на селото, който в миналото е бил част от водопроводната система на Шумен.

С обезпечените от общината над 30 000 лв. са закупени водопроводни тръби и материали. Специалисти от ВиК-Шумен са трасирали терена, където сега се построява напорният тръбопровод до съществуващия водоем. Направените проучвания демонстрират, че водата в кладенеца е с положителни качества, а дебитът е задоволителен да зареди цялото село и водният режим да бъде анулиран, означават от общинския пресцентър.

От администрация напомнят, че през октомври предходната година са почнали настоящите ремонтни работи по водопреносната мрежа на Салманово. "Тогава, още веднъж със средства и техника от общината, е сменена част от главния тръбопровод, който минава през центъра на селото.

За страдание обаче, през последните няколко десетилетия не е направено нищо, с цел да не се стига до внезапното утежняване на положението на системата. Водопроводните тръби в Салманово са полагани преди повече от 60 години ", е споделил кметът Любомир Христов, представен от пресцентъра на общината.

По думите му такава е обстановката в съвсем всички села. "Навсякъде оборудванията се нуждаят от ремонт или замяна. Търсим спомагателни средства и ще продължим да работим по обновяването на водопроводната система в обитаемоте места на общината ", е споделил още Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР