Пред застанаха родителите на 14-годишното момиче подало сигнал, че е

...
Пред застанаха родителите на 14-годишното момиче подало сигнал, че е
Коментари Харесай

Родителите на момичето, обвинило полицай в блудство, искат да знаят истината

Пред застанаха родителите на 14-годишното момиче подало сигнал, че е жертва на полово посягане от служител на реда. В четвъртък вечерта 48-годишен чиновник на Министерство на вътрешните работи беше арестуван на работното си място, по съмнение, че е правил секс с малолетното момиче, настанено в изправителен дом за две седмици. За да отсрами служителя на реда пред камерата на екипа ни излезе за малко и неговата брачна половинка.

„ На нас ни споделиха, че е имала контакт с него. Никой не е споделил, че е имало принуждение. Тя се била съгласила. Тя е била уплашена ”, описват родителите.

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в незнание, какво се случва с щерка им. Знаят единствено едно – споделила е пред психолог, че служител на реда ѝ е протегнал ръка, полово. Родителите ѝ схващат в четвъртък, предходната седмица. „ И ми споделят: Може ли да дойдете в следствието? Имало случай. И аз запитвам, какъв случай? И той ми сподели, че един от чиновниците е правил секс с нея. Не ме питай, по какъв начин стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито – нищо ”, споделят родителите.

Запазваме самоличността им в загадка, тъй като се срамят. 14-годишното момиче е осиновено от мъжа и дамата от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката бяга от у дома, с цел да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в приемника за малолетни и малолетни деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни.

„ Ние на 24-и ходихме, с цел да я забележим и преди да си тръгнем, този е бил на работа ”, показват родителите.
Момичето е било единствено в приемника с надзирателя. Други деца е нямало. Родителите на тийнейджърката даже са разговаряли с служителя на реда.
„ Как хубаво знаел британски и си говорили на британски. Помагал ѝ за задания. И сподели, че като си заминете – ще учим за философията на Ренесанса ”, настояват родителите.
Два дни след този диалог, служителят на реда е задържан на работното си място. През деня, момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало сексуален акт с 48-годишния чиновник на Министерство на вътрешните работи.
„ Това е станало единствено там…когато тя е отишла да се къпе ”, настояват родителите.
Майката на момичето подозира това, поради някои обстоятелства, които е научила по време на първичното следствие. Един от тях е, че камерите за видеонаблюдение този ден са били спрели да работят. За малко. Родителите на момичето, което към момента е в приемника, желаят да схванат истината. За тях, няма подозрение каква е.
Първоначално задържан, 48-годишният служител на реда е пуснат след 24 часа. От Районната прокуратура чакат експертизите, които са назначили. Дотогава мъжът,  който е от 20 години в системата на Министерство на вътрешните работи – е в дома си без обвиняване.
Съпругата му отхвърли коментар пред камерата на NOVA, когато екипът ни потърси служителя на реда в дома му.  От Областната дирекция към този момент са поискали полицаят-надзирател на деца да бъде дисциплинарно освободен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР