Пред ВВС американските хирурзи наричат 62-годишния Рик Слейман истински герой,

...
Пред ВВС американските хирурзи наричат 62-годишния Рик Слейман истински герой,
Коментари Харесай

Пациент се възстановява добре след трансплантация на свински бъбрек

Пред Военновъздушни сили американските хирурзи назовават 62-годишния Рик Слейман " същински воин ", Четиричасовата интервенция, осъществена на 16 март, " бележи значим крайъгълен камък в устрема да се обезпечат налични органи за пациентите ", се споделя в изказване на Масачузетската многопрофилна болница.

Рик Слеймън живее на диализа 7 години, до момента в който през 2018 година в същата болница му трансплантират човешки бъбрек. Пет години по-късно обаче трансплантираният орган отхвърля и от май 2023 година пациентът би трябвало да се върне на диализа. Процедурата обаче се задейства мъчно, защото кръвоносните му съдове към този момент са преексплоатирани и съгласно лекарите, вероятностите на Рик Слейман не са положителни.

Научавайки за опцията с трансплантация на свински бъбрек, той споделя, че е претеглил плюсовете и минусите и се решил на интервенцията освен с цел да му помогне, само че и с цел да даде вяра „ на милионите хора, които се нуждаят от бъбречна трансплантация, с цел да оцелеят ”.

Недостигът на органи за трансплантация е световен проблем и вероятността...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР