Пред Висшия съдебен съвет (ВСС) на ул. “Екзарх Йосиф 12

...
Пред Висшия съдебен съвет (ВСС) на ул. “Екзарх Йосиф 12
Коментари Харесай

Кои участваха в протеста срещу Иван Гешев

Пред Висшия правосъден съвет (ВСС) на ул. “Екзарх Йосиф ” 12 през вчерашния ден се събраха хора, облечени с тениски на “Демократична България ” и с професионално направени плакати “Да спрем Гешев - новата бухалка! ” и желаеха прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да отдръпна кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор.

“Политическият напън е изцяло подобаващ ”, разгласи водачът им Христо Иванов, някогашен министър на правораздаването във второто държавно управление на Бойко Борисов. Неговата партия е артикул на така наречен адвокатско лоби, като “бащата ” е Георги Атанасов, съучастник в адвокатската фирма “Доковска, Атанасов и съдружници ”.

Протестът бе проведен и подклаждан във фейсбук. Особено дейни бяха чиновниците на “Алфа финанс ” на Иво Прокопиев, политологът Евгени Дайнов, анализаторът и притежател на уеб сайтове за подправени вести Арман Бабикян.

В четвъртък измежду протестиращите деятели бяха и жители, които непрекъснато вземат участие в манифестации с разнообразни претенции.

На първа линия бе журналистът от “Биволъ ” Димитър Стоянов. Рамо до рамо до него бе юрист Николай Хаджигенов, който е прочут с фиксацията си върху прокуратурата и основния прокурор Сотир Цацаров. След митинга Стоянов и Хаджигенов разгласиха своя обща фотография от митинга.

Демонстрацията не мина и без карикатуриста от в. “Сега ” Христо Комарницки, проф. Велислав Минеков, който наскоро се разгласи като жертва на бандитски палеж, защото колата му пламна. От Министерство на вътрешните работи обаче прецизираха, че цел е бил автомобилът на негов комшия.

Други известни лица, които “уважиха ” митинга, бяха блогърът Асен Генов и Антоанета Цонева. До тях бе и юрист Емил А. Георгиев, който не съумя да стане евродепутат на последните избори като претендент на “Демократична България ”. Под негов пост за първи път се появи информация за хакнатата база данни на Национална агенция за приходите. Към скандиращите против Гешев се причислиха и пиарът на наказаната на първа инстанция за рушвет Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, както и други нейни почитатели, присъстващи на всяко съвещание по делото ѝ в спецсъда.

Съдията Методи Лалов, поради чието жестоко държание по отношение на служителка от Софийския областен съд, също бе на митинга. Срещу него има и дисциплинарно произвеждане за обиди към друга негова подчинена, тъй като не му харесвало по какъв начин поддържа тревата.

В митинга се включи и 20- годишният доведен наследник на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов. Участието му разкри самата му майка Бети Панова, която заяви, че служители на реда записвали установъчните му данни. Самият Лозан Панов, който е знаме на тази акция, се бе скрил чак в Пловдив, тъй като законът му не разрешава да взе участие в политически акции, защото е настоящ магистрат.

Журналистът Огнян Стефанов също бе на митинга. Той посочи в своя уебсайт, че е бил пред Висш съдебен съвет още в 8,50 часа. За него Бисер Лазов, очевидецът по делото “КТБ ” твърди, че дни преди банкрута на КТБ е получил 1,2 млн. лева от Цветан Василев, с цел да го измъкне от наказателно гонене. Името на Стефанов се свърза и със спрения ДАНС уебсайт “Опасните ”, в който разгласиха компромати, подавани от част от спецслужбите. “Опасните ” бе майката на фейкнюза в България. Това бе първата медия, която публикуваше явни измислици като тази, че президентът Георги Първанов има връзка с певицата Марияна Попова. Огнян Стефанов, който бе пребит грубо от незнайни след вечеря с Брендо, бе доста непосредствен с починалия Младен Мутафчийски.

Бащата на informiran.net и други уеб сайтове, прочули се със своите подправени вести, Арман Бабикян бе измежду дейните протестиращи. Неговите уеб сайтове гневно популяризират фалшив вести за премиера Бойко Борисов като тези, че имал остров в Гърция, къща в Барселона и лимузина в Съединени американски щати. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР