Пред великолепните 2500 зрители в зала “Темподром” в Берлин Кайрън

...
Пред великолепните 2500 зрители в зала “Темподром” в Берлин Кайрън
Коментари Харесай

Втора титла през сезона за Воина

Пред превъзходните 2500 фенове в зала “Темподром” в Берлин Кайрън Уилсън реализира поврат от 5:7 до 9:7 за купата в Германския Мастърс в оспорван и трагичен край против Дейвид Гилбърт. Така Воина сграбчи втора ранкинг купа по снукър през сезона след тази от “Пол Хънтър Класик” и общо трета в кариерата си, включвайки Шанхай Мастърс през 2015-а.

Финалът в Берлин бе съдийстван от българката Десислава Божилова.



Към положителните резултати на Уилсън тази акция може да се причислят трофея от Световното състезание с шест червени и финала в “Шампион на шампионите”. Любопитното е, че той реализира “германски дубъл”, защото и първият му трофей за сезона бе извоюван на немска земя в град Фюрт.

"It rhymes with... "

Having won both the Paul Hunter Classic and the https://t.co/zhLqNSJmMN German Masters this season, @KyrenWilson has earned a treat.

But what's he got his eye on? #D88GermanMasters pic.twitter.com/12OsABcP6v
— World Snooker (@WorldSnooker) February 3, 2019
Воина се изравни по брой ранкинг трофеи с Марко Фу, Рики Уолдън, Пол Хънтър, Бари Хоукинс и Джеймс Уатана. Гилбърт пък загуби и третия ранкинг край, в който взе присъединяване, също по този начин втори през актуалната акция - той позволи поврат от 9:5 до 9:10 от Марк Уилямс във финала на World Open през август 2018-а, а в този момент водеше със 7:5 на Уилсън, само че още веднъж не съумя да пресече финалната права. В допълнение към тези провали той загуби с 5:10 от Джон Хигинс през 2015-а борбата за оценката в Международния шампионат.

Deutschland Double?@KyrenWilson: "Completed it, mate " #D88GermanMasters pic.twitter.com/YqHdO1f9Z7
— World Snooker (@WorldSnooker) February 3, 2019
27-годишният Уилсън завоюва 80 000 паунда от наградния фонд и се изкачи с една позиция до номер 8 в международната класация. Чекът за 35 000 паунда на Гилбърт пък го извисява от 19-о до 17-о място и той продължава да усилва възможностите си за непосредствено класиране за Световното състезание в “Крусибъл”.

Your https://t.co/zhLqNSJmMN German Masters champion, @KyrenWilson!

TWO German ranking titles in the same season for The Warrior

What a final! #D88GermanMasters pic.twitter.com/VwepMKv9rY
— World Snooker (@WorldSnooker) February 3, 2019
Гилбърт изоставаше с 3:5 след първата сесия, след което завоюва първите четири фрейма от вечерния сегмент, с цел да поведе със 7:5. Воина оправда прозвището си и измъкна дуела с няколко “откраднати” партии и чудесни разчиствания напрегнат. Съперникът му дефинира едно от тях за 7:7 за “най-доброто, което е виждал”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР