Пред вас виждате резултатите от работата на ведомството. Аз се

...
Пред вас виждате резултатите от работата на ведомството. Аз се
Коментари Харесай

Рашков: През 2021 г. успешно сме се противопоставили на купуването и продаването на гласове

" Пред вас виждате резултатите от работата на ведомството. Аз се блазня да се върна малко обратно поради политическата конюнктура в страната и промяната на Министерски съвет със служебно държавно управление ", това съобщи вътрешният министър в оставка Бойко Рашков при представянето на доклада на Министерство на вътрешните работи за последните седем месеца.

" Най-напред ще припомня, че служебният кабинет по това време предходната година имаше съществена задача да обезпечи почтено осъществяване на изборите на 11 юли. Смятам, че всички ние имаме опция да дадем оценка на служебния кабинет, че се е справил с тази цел. Тази задача заставам на напред във времето и при изборите през ноември ", акцентира той.

" Винаги съм казвал, че ролята на Министерство на вътрешните работи в този развой, за почтени избори, не би трябвало да се абсолютизира, тъй като държавните органи у нас взеха решение за осъществяване на изборите с машини, с цел да се отстрани престъпният избор - пазаруване и пласиране на гласове ", продължи външният министър в оставка.

" През 2021 година сполучливо сме се противопоставили на пазаруването и продаването на гласове ", безапелационен беше той.

" Болшинството от делата, които образувахме бяха към тези две партии (ГЕРБ и Движение за права и свободи б.р.) ", посочи Бойко Рашков.

" За първи път чиновниците на Министерство на вътрешните работи интензивно проверяваха закононарушения от времето на ГЕРБ и някогашният министър председател Борисов, при които се регистрира фрапиращи нарушавания на закона, незаконно посягане върху бюджетни средства, ремонт на язовирни стени и така нататък ", сподели още силовият министър в оставка.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР