Пред този парламент стоят много задачи, но най-важно е съставянето

...
Пред този парламент стоят много задачи, но най-важно е съставянето
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Времето, което дадохте на партиите, е загубено

Пред този парламент стоят доста задания, само че най-важно е съставянето на държавно управление. Това съобщи на консултациите с Българска социалистическа партия президентът Румен Радев. Соцлидерката Корнелия Нинова съобщи, че партиите са пропилели времето, обещано им за договаряния. Българска социалистическа партия няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, бе безапелационна тя. 

От значимо значение е по какъв начин вашата партия вижда разговора, договарянията, контактите сред партиите в границите на този парламент. Вие бихте ли подкрепили първия мандат, или отиваме към втория. Бихте ли се присъединили и при каква форма и условия с някогашните си съдружни сътрудници в бъдещо ръководство на страната?, попита Радев.

За нас е значимо да се одобри бюджета, който да гарпинтира приходи на хората и сформиране на кабинет, изясни Нинова. Преговорите, които дадохте на партиите е изгубено. Няма резултат от договарянията, по тази причина за нас през този интервал е доста значимо да се одобри бюджета, като държим на обществения пакет- минимална заплата 850 лв., поддръжка на фамилии на енергийно небогати, и да се помогне на стопанската система, изброи Нинова. 

Първата политическа мощ показва променчивост, доведоха за взаимни обвинявания в корупция. 

действителни диалози и срещи за сформиране на кабинет ще почнат след връчването на първия мандат. Колкото по-бързо това се случи, тобкова по-реална е възможгността, съобщи Нинова.

Не мисля, че времето, обещано на партиите е зцагубено. Но в случай че мандатите се вдвижгат със междинното движение и в случай че Народното събрание не е в положение да сформира кабинет, в случай че има възможност да не се сформира и караме с тия темпове, Народното събрание би трябвало да го разпуснем ноември или декември. И тогава да кажете, кои решения няма да бъдат признати. Това значи да вършим избори през януари или началото на февруари. Ако стигнем до такава степен, претенциите отново ще се върнат към мен, за какво тъкмо по това време, изясни Радев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР