Пред стотици съмишленици, събрали се в сградата на каталунското законодателно

...
Пред стотици съмишленици, събрали се в сградата на каталунското законодателно
Коментари Харесай

700 кметове запяха каталунския химн след реч на Пучдемон

Пред стотици съидейници, събрали се в постройката на каталунското законодателно заседание, той сподели: "През идващите дни би трябвало да запазим своите полезности на пацифизъм и достолепие. В нашите, във вашите ръце е построяването на републиката ", предадоха АП и ДПА.

По думите на Пучдемон каталунският парламент е взел през днешния ден "отдавна предстояща стъпка ", която би трябвало да се отстоява по "мирен, цивилизован и заслужен метод ".

В отговор на речта скупчените в парламентарната постройка към 700 кметове запяха каталунския химн "Елс Сегадорс " и заскандираха "Свобода! Свобода! ".

Каталунското национално заседание, една основните сепаратистки партии в Каталуния, прикани през днешния ден държавните чиновници в региона да не извършват заповедите не държавното управление в Мадрид, съобщи Ройтерс.

Призивът на партията за "мирна опозиция " бе предшестван от решение на Сената в Мадрид, което упълномощи испанското държавно управление да наложи директно ръководство на региона.

Минути по-рано районният парламент в Барселона утвърди решение за отделянето на региона от Испания и основаването на самостоятелна и суверенна каталунска република.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР