Пред старото кино във Враца беше разкрит пункт за набиране

...
Пред старото кино във Враца беше разкрит пункт за набиране
Коментари Харесай

Врачани подкрепиха подписката за референдум за българския лев, енергетиката и семейството

Пред остарялото кино във Враца беше оголен пункт за набиране на подписи за производство на народен референдум с три въпроса:

 Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди приходите в страната да се изравнят със междинните за Европейския съюз?

 Подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развиването на нуклеарната енергетика, в това число посредством създаване на нови мощности в Белене и Козлодуй?

 Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, учебните заведения, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?

По този мотив във Враца дойдоха представителите на Инициативния комитет Ивайло Шопски и Благовест Бичаков, които се срещнаха с жителите.

На обща конференция с локалното управление на Вътрешна македонска революционна организация в лицето на Красимир Богданов, Красимир Ангелов и Момчил Янков те обявиха: „ Това е единствената гражданска самодейност, макар че е подкрепена от няколко политически партии и общественици. Твърдото ни разбиране е, че българският лев би трябвало да има бъдеще, както и българската енергетика, и е извънредно време да затръшнем изрично вратата пред джендър образованието в учебни заведения и детски градини в нашата татковина. Гражданите на България заслужават да бъдат питани и колкото повече начинания за референдуми се вършат – толкоз по-добре ", сподели Шопски и добави, че всеки е добре пристигнал да се включи. Той бе безапелационен, че събраните подписи ще стигнат до идващото Народно заседание, без значение колко са. В момента с изключение на тяхната, вървят и други две подписки за референдум за еврото, а искащите да се подпишат могат да го създадат допълнително от една, тъй като няма ограничаване в това отношение. По закон, с цел да бъдат прегледани въпросите от Народното събрание, подписите би трябвало да са над 200 хиляди, а при над 400 хиляди - депутатите са задължени да одобряват подписката за осъществяване и образуване на референдум. „ Заставаме зад гражданската самодейност с ясното схващане, че тези въпроси не засягат политически партии, а всички българи. Като организация, ни постоянно сме поддържали изконните български полезности, обичайното семейство, а във връзка с енергетиката и построяването на нови нуклеарни мощности, неведнъж сме заявявали твърда поддръжка, изключително в нашия район, където се намира АЕЦ „ Козлодуй “, съобщи Красимир Богданов, регионален ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

 Организаторите оповестиха, че подписи ще се събират още към месец, а искащите да се включат в самодейността могат да го създадат и през фейсбук-страницата на НД „ Бащино огнище “.

Във Врачанско това може да стане и през общинските управления на Вътрешна македонска революционна организация в десетте общини на област Враца, а в регионалния център – в офиса на партията, като ще има и особено проведени преносими пунктове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР