Пред Софийския градски съдСемерджиев се оплака, че са го отвлекли,

...
Пред Софийския градски съдСемерджиев се оплака, че са го отвлекли,
Коментари Харесай

Двойният убиец опита да се изкара жертва 

Пред Софийския градски съд
Семерджиев се оплака, че са го отвлекли, откраднали са му колите, а след ареста му са го били

Едната маратонка в джипа, другата - в дома му

“Аз не знам за какво съм тук. Бях похитен и са ми взели персоналната карта”. Това съобщи в събота пред Софийския градски съд Георги Семерджиев. Той бе доведен в залата със засилен ескорт, защото се опитал да нападне прокурорката, която му повдигала третото обвиняване. Версията му, че е жертва въобще не трогна арбитър Анелия Щерева, която го прати за непрекъснато в ареста.

Прогнозата за защитната версия Семерджиев се сбъдна. Той твърди, че въобще не е седял зад кормилото на джипа по време на злополуката на бул. “Черни връх” в 23 часа на 5 юли и не трябва да го упрекват за гибелта на двете млади дами. На въпрос по кое време е станало това похищение, той първо отговори, че не си спомня, само че след това посочи, че е било към 17 часа на 5 юли.

“Оттогава нищо не помня, разсъниха се на другия ден у дома, когато пристигнаха служителите на реда. Отвлякоха ме, откраднаха ми колите, това е истината, проверете, имам тъжби в ГДБОП и Четвърто районно”, говореше обвиненият. Той помоли да бъде откаран в болница, тъй като се оплака, че служителите на реда са го били, когато им изискал самун.

Прокуратурата уточни, че след случая Семереджиев се е обадил да му донесат стълба, с цел да влезе в дома си, тъй като ключовете му са изпаднали при конфликта. Сред хората, които се присъединили да му оказват помощ, била и полицайката Симона Радева. ДНК експертиза пък сочи, че по скоростния лост и вратата на джипа има негови следи. Едната маратонка на Семереджиев е открита измежду ламарините, а другата - в дома му. Ранен е бил единият му крайник и по стената на кооперацията е открита негова кръв, попаднала там, до момента в който се качвал по стълбата.

Софийска градска прокуратура посочи
Семерджиев упрекнат и за опиати
Чака го присъда до 20 година затвор

Три са обвиняванията против Георги Семерджиев, като най-новото е за шофиране при приложимост на опиати, само че не на 5 юли при злополуката на “Черни връх”, а на 10 юни, когато е хванат при инспекция в Студентския град. При полеви тест е открита използването на два типа синтетична дрога - метамфетамин и амфетамин, по това обвиняване 35-годишният мъж може да получи от 1 до 3 години затвор.

Това заяви заместител шефа на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев в събота, когато обвинителите внесоха в съда настояването за непрекъснат арест на Семерджиев.

Както писа “Труд”, още в деня на задържането му на 6 юни, Семерджиев бе измамен под под отговорност за пътно-транспортно произшествие, което съставлява изключително тежък случай по тази причина, че е настъпила гибелта на две млади дами и са осъществени доста нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За това закононарушение в Наказателния кодекс се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години. От прокуратурата прецизираха, че даже да излезе позитивна тестът за опиати, която е взета след правосъдна глоба, обвиняването отново ще остане същото, т.е. - допустимо най-тежкото по закон. Клокото до последното обвинение- за ръководство на автомобил с подправена шофьорска брошура от Швейцария, на Семерджиев се поставят до 8 години затвор.

Също в събота заместител градския прокурор Иво Илиев опроверга изявления, писани под диктовката на Рашковото Министерство на вътрешните работи, че прокурор от Софийската районна прокуратура незаконосъобразно е отказал формиране на досъдебно произвеждане през 2014 година, когато Семерджиев е хванат да кара без брошура. Прокурор Илиев изясни, че сътрудника му се е съобразил с тълкувателно решение на Върховен касационен съд, в което се споделя, че в случай че наказателното разпореждане, издадено от “Пътна полиция”, не е връчено персонално против автограф на санкции по административен ред, не може да се потвърди, че той е знаел за наказването и съзнателно е продължавал да кара в нарушаване на закона. Прокурорите в цялата страна имат сходна процедура, защото даже да дадат ход на делото, в такива случаи то ще свърши в съда с оневиняване. В случая със Семерджиев, който от години има вземане-дааване с полицията, би било редно през този интервал Министерство на вътрешните работи да му връчи наказателното разпореждане.

Прокурорите Кръстев и Иванов потвърдиха, че продължава инспекцията по материали, отделени от следствието на злополуката, която би трябвало да откри дали полицейски чиновници са помагали преди закононарушението на Семерджиев, когато е залавян да кара без брошура и дрогиран. Проверява се и кой и по какъв метод са му помагали да се укрие след сблъска на “Черни връх”. Засега се знае, че измежду проверяваните са чиновници от КАТ, Четвърто и Първо районни ръководство, измежду които е и патрулната полицайка Симона Радева. За нея Бойко Рашков заяви, че е била в колата на Семерджиев, само че по-късно източници от следствието го опровергаха.

След четири дни на дъжда на улицата до Столична дирекция на вътрешните работи
Прибраха колите от злополуката на „ Черни връх “




Разцепеният на две елементи джип “Ауди Q7” и блъснатото от него такси през вчерашния ден бяха натоварени на платформи на пожарната и откарани в Националната следствена работа (НСлС). Там ще бъдат прибрани в гаражи, научи “Труд”.

От сряда към 11 ч сутринта, когато завършиха огледите на бул. “Черни връх”, до неделя на обед, двата автомобила останаха на улицата край постройката на Столична дирекция на вътрешните работи. За тези 4 дни валя няколко пъти, а до колите достъпът не е бил лимитиран. Същото се случи през април 2020 година с колите на Милен Цветков и неговия палач. Веднага откакто фотосите се появиха в уеб страницата на “Труд” и други медии, от проверяващия екип от Национална следствена служба са наредили неотложно джипът и таксито да бъдат прибрани. А в обществените мрежи заваляха мненията, че полицията не престават да държат чадъра над Георги Семерджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР