Пред служебното правителство има три големи задачи - въпросът е

...
Пред служебното правителство има три големи задачи - въпросът е
Коментари Харесай

Иван Стамболов - Сула: Новият кабинет е изненадващо симпатичен

Пред служебното държавно управление има три огромни задания - въпросът е по какъв начин ще бъдат подредени по значимост. Това сподели в изявление за БНР блогърът, публицист и журналист Иван Стамболов - Сула:

„ На първо място ще се грижат за изборите, на второ място ще ревизират, ще проверяват, ще хващат нарушавания, закононарушения и така нататък и на последно място ще се грижат за работата в администрацията и министерствата. Единственото неприятно е, че второто може да попречи на третото. Всички познаваме администрацията по какъв начин работи, какъв брой е плашлива, какъв брой е деликатна и ранима нейната душа и подложена на една такава вероятност, ще изпадне в финален и цялостен ступор. "

Всяка власт е по-добра от всяко безредие и всеки ред е по-добър от хаоса, добави Стамболов. „ Така че при започване на една нова властова форма би трябвало със светла вяра в душите да й пожелаем триумф. Защото по-страшно нещо от анархията няма. Анархията сме видели в историята какво ражда. "

Би могло да се чака позитивна разлика в идващия парламент. Един от огромните дефицити на 45-ия беше отсъствието на патриотичните обединения, посочи Иван Стамболов. По думите му те като че ли единствени в този миг оферират различна идеология.

„ Всички останали партии са на вълната на демократичната народна власт, космополитни, проевропейски, проатлантически. Спорът е само кой ще кара по-добре влака. Влакът е един - те спорят кой ще го кара по-добре и кой е по-голям нарушител, кой по-малък нарушител. Патриотичните обединения внасят малко по-друго звучене, което е належащо най-малкото, с цел да има по-ясна опция, повече опция за избор. "

Политическата картина от последните години Стамболов назова конфликт сред два титана - Борисов и Радев. „ Единият исполин победи и си употребява успеха. /.../ Безспорно новият кабинет наподобява изненадващо приветлив, човекоподобен кабинет. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР