Пред сградата на украинското посолство в София днес се състоя

...
Пред сградата на украинското посолство в София днес се състоя
Коментари Харесай

Акция на солидарност и подкрепа за Украйна се състоя пред посолството на Киев в София

Пред постройката на украинското посолство в София през днешния ден се състоя акция, с която представители на правозащитната организация " Амнести Интернешънъл " показаха взаимност и поддръжка за украинците, които се изправят против съветската инвазия в страната си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1110
Хората възпламениха свещи в памет на починалите в Украйна пред издигнатите плакати с апели за ценене на човешките права и прекъсване на съветската експанзия.

" Войната носи смут, който не може да бъде оневинен от нито една цел, споделиха от организацията. Оттам приканиха за ценене на интернационалното филантропично право и правата на индивида в Украйна. Първият приоритет би трябвало да бъде отбраната на цивилното население. Това е законово обвързване на всички страни, безапелационни са от организацията. Недопустими са нападателните дейности на съветската страна, " сподели Димитър Черкезов от екипа на " Амнести Интернешънъл ".



Той уточни, че в Украйна към този момент има офанзиви на цивилни цели, което е в контраст на всевъзможни интернационалните конвенции.

С днешното бдение желаеме да подтикнем хората да бъдат солидарни със протичащото се в Украйна и да ги призовем да не се поддават на дейностите на хибридната война, сподели Черкезов и заяви, че сходни акции на Амнести Интернешънъл се организират през днешния ден в доста европейски градове.

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1110  Олена Коцева: В момента се водят жестоки боеве към столицата, само че и в Киев Олена Коцева: В момента се водят жестоки боеве към столицата, само че и в Киев  Панайотов: Путин желае да възкреси величието на Съветския съюз Панайотов: Путин желае да възкреси величието на Съветския съюз  Захарова: Разговори с Украйна ще има единствено след демилитаризация и денацификация Захарова: Разговори с Украйна ще има единствено след демилитаризация и денацификация
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР