Пред сградата на Община Варна се проведе поредния протест на

...
Пред сградата на Община Варна се проведе поредния протест на
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания протестираха за пореден път във Варна

Пред постройката на Община Варна се организира следващия митинг на майки на деца с увреждания. Той беше в поддръжка на националния митинг " Системата ни убива " в София, който се организира пред Министерски съвет.
Родители и хора с увреждания не престават да упорстват за моментални промени в системата и изискват точни периоди за внасяне на трите обществени проектозакона в Народното събрание - Закона за персоналната помощ, създаден от самодейността на майките взаимно с омбудсмана Мая Манолова, Закона за интеграцията на хората с увреждания и Закона за обществените услуги. Протестиращите считат, че би трябвало да има по-добра връзка и съгласуваност сред министерствата, както и незабавни дейности за възстановяване на положението.
" Искаме да посрещнем Коледа с признати закони за хората с увреждания и за персоналната помощ, а не да изкараме празниците тук- на палатков лагер, неразбрани и нечути ", обявиха майките.
Освен протестиращи, пред Община Варна пристигнаха десетки техни близки, както и жители на Варна, които поставиха камък в градинката до палатковия лагер, с цел да почетат паметта на убитата грубо журналистка Виктория от Русе.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР