Пред сградата на Българската народна банка служители на полицията от

...
Пред сградата на Българската народна банка служители на полицията от
Коментари Харесай

С вой на сирени почетоха паметта на загиналите полицаи

Пред постройката на Българската национална банка чиновници на полицията от София уважиха с едноминутно безмълвие паметта на починалите служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев. Така те показват благодарност към сътрудниците, които почтено извършиха професионалния си дълг, и показаха съпричастност към околните им.

Служителите на Министерство на вътрешните работи към Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” се събраха и пред постройката на столичната пожарна.


Двамата служители на реда
изгубиха живота си на кръстовище „ Трапезица “ в Бургас сутринта на 25 август, откакто рейс, пренасящ незаконни мигранти, връхлетя върху патрулката им, препречила пътя на транспортното средство.

Колегите им от системата за сигурност включиха сирените на служебните патрулки и пожарни коли.
Ден на печал
е разгласен в Бургас и цялата област. Паметта на двамата чиновници на полицията се уважава във всички полицейски ръководства в страната.



По-рано от прокуратурата в Бургас осведомиха, че 15-годишен сириец на име Омар е управлявал рейса. На малолетния към този момент е повдигнато обвиняване. Наказанието, което може да получи, е сред 3 и 10 години затвор.
ДНК експертиза потвърждава,
че точно Омар е карал рейса. Доказателствата са подкрепени и със свидетелски показания и различаване. 

С обвинявания са се сдобили още двама сирийци, които съгласно прокуратурата също са забъркани в схемата за трафик на незаконни мигранти. Единият е мъжът, който е настанявал пасажерите в рейса, помел патрулка и умъртвил двама служители на реда. Другият сириец е взел участие в закупуването на транспортното средство.

Един от сирийците е с филантропичен статут, а другите двама – със статут на непрекъснато пребиваващи у нас.

Разследват и българин, за който има подозрение, че е съизвършител. Все още против него няма повдигнати обвинявания. Изяснява се дали и по какъв начин тъкмо той е взел участие в незаконната скица. Събират се доказателства за това дали той е купил рейса въпреки това и го е внесъл в България.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР