Пред сградата на Административниясъд тази сутрин се събраха жители от

...
Пред сградата на Административниясъд тази сутрин се събраха жители от
Коментари Харесай

Жители от 5 родопски села протестират пред Административния съд. Отстояват правата си за живот без кариери

Пред постройката на Административниясъд тази заран се събраха поданици от пет села, които отстояват правото си да бъдат конституирани като страна в процеса, обвързван с кариерите край село Горнослав и отбрана на природата в района.

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив разгласи публично загубата на правно деяние на свое решение, издадено преди повече от 5 години, с което на вложителя „ Запрянови-03 “ е било разрешена добивна активност, без осъществяване на Оценка за влияние върху околната среда. Днешното дело е по тъжба на точно на вложителя - компанията " Запрянови - 03 " против последното мнение на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Най-вероятноделото ще бъде прекъснато, защото има заведена тъжба и във Върховния административен съд, откъдето се чака мнение.

Ако всеки един предприемач стартира да съди държавните институции, когато те си правят работата, това е причина за продължаващи корупционни дейности.Товазаяви пред Дарик радио ръководителят на Инициативния комитет Мая Христозова.

Междувременно юрист Снежана Стефанова удостовери, че приготвя жалбата пред съда в Страсбург в отбрана правата на жителите на селата Горнослав, Долнослав, Червен, Орешец и Добростан.

Протест на жители и обединени природозащитни организации се организира в същия час и пред постройката на Върховния административен съд в София.

Чуйте какво споделиха още те пред микрофона на Дени Златанова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР