Пред сградата на 4-то РПУ в София се проведе брифинг

...
Пред сградата на 4-то РПУ в София се проведе брифинг
Коментари Харесай

Натръшкаха подкупни полицаи при зрелищна спецакция

Пред постройката на 4-то РПУ в София се организира брифинг във връзка извършена профилирана акция в града. Подробности за спецкацията, при която по първична информация бе задържан шеф на Икономическа полиция, дадоха заместител основният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

" Накратко - това е следствие за проведена незаконна група от чиновници на 4-то РПУ и Икономическа полиция, занимаващи се с корупционни дейности. Искали са " такса успокоение ". Аз бих споделил, че по-скоро са изнудвали дребни притежатели на дребни заведения в региона им. Искали да им заплащат месечна такса. Явно тези такси са се оказали непостижими за някои от притежателите и се случи това, което виждате. Тоест хората, които би трябвало да пази законността реализират активност, против която би трябвало да се борят. Искам да благодаря на Министерство на вътрешните работи, че цялата активност е свършено от съответните служби на министерство на вътрешните работи ", сподели заместител основният прокурор Иван Гешев.

" Задържаните са петима. Ареста им е станал по време на работа и в региона на 4-то РПУ. Те са от бранш Икономическа полиция към 4-то районно. Един е на управителна позиция. Различни са били сумите, които са били желани. Дори са водени договаряния за това какъв брой да им бъде платено. Искали са пари за такса успокоение и вероятно за стопиране на инспекции ", разясни пък главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Той не отговори от какъв брой време е работила незаконната група, само че е " работена от много време ". Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разяснява и спецакцията, която се организира на столичния бул. " Васил Левски ". " Има трима арестувани. Двама от тях са с престъпно досие. Арестувани са откакто са осъществили обири от няколко автомобила. Започнало е гонене, а те са се пробвали да избутат от пътя полицеиските коли. Използвани са стоп патрони ", разясни още Иванов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР