Пред Съдебната палата във Велико Търново се събраха близки на

...
Пред Съдебната палата във Велико Търново се събраха близки на
Коментари Харесай

Близки на починалата млада родилка смятат, че лекарска грешка е в основната на смъртта й

Пред Съдебната палата във Велико Търново се събраха близки на 21-годишната родилка, която умря след планово секцио в края на предходната седмица. Те упорстват да бъдат назначени незабавни инспекции в болничното заведение в Горна Оряховица, които да открият има ли нарушавания от страна на медицинския екип, довели до съдбовния край, оповестява Българска национална телевизия.
Прочетете още

Семейството, близки и другари на умрялата родилка се събраха на безмълвно бдение пред входа Съдебната палата във Велико Търново. Те желаят правдивост и по тази причина са тук, макар че в болничното заведение в Горна Оряховица е назначена вътрешна инспекция, както и инспекции от прокуратурата и РЗИ. Хората са възмутени, че са получавали информация на порции и едвам през днешния ден околните на родилката бяха поканени да се срещнат с управлението на болничното заведение, с цел да им бъде обяснено какви са изяснените досега аргументи за гибелта на младата жена.

Близките на 21-годишната Данислава са уверени, че причина за гибелта ѝ е лекарска неточност. Едва през днешния ден те се срещнаха за първи път с част от екипа, който е направил цезаровото сечение в петък.

" Всичко желая да се обясни, с цел да може да се разбере какво се е случило, за какво тук има неправда ", сподели Кристиян Любенов - другар на Денислава.

" До момента всички се криха, никой не се появи от 26-ти до през днешния ден, нямаме нито една среща с доктор, който я е оперирал, някаква информация да ни се даде какво е станало ", сподели бащата Стоян Стоянов.

Лекарите настояват, че причина за гибелта на млада жена е необичаен ДИК синдром, който се показал след раждането, а екипът направил всичко допустимо, с цел да овладее положението ѝ.

" Смъртността при такива случаи е над 50%. Един от разновидностите, при който поражда е следоперативно, може да има и други аргументи, няма по какъв начин да се планува. Колегите са създали всичко допустимо, разполагали са с нужните лекарства и инсталация, стартирано е интензивно лекуване, направено е вероятното, с цел да бъде нормализирана и взето в този миг решение да бъде приведена в болничното заведение във Велико Търново, където родилното поделение е с по-високо равнище на подготвеност ", изясни доктор Иван Иванов - шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски " - Горна Оряховица.

Веднага след гибелта на момичето в болничното заведение е назначена вътрешна инспекция, която още не е завършила.

" Назначена е комисия, тя ще прегледа документите по случая, поискани са пояснения от целия действен екип и ще излезе със мнение, което ще бъде изпратено на РЗИ ", добави доктор Иванов.

По случая се самосезира и Окръжната прокуратура във Велико Търново, от където също назначиха инспекция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР