Пред Съдебната палата в София се провежда протест в подкрепа

...
Пред Съдебната палата в София се провежда протест в подкрепа
Коментари Харесай

Десетки заявиха "Аз съм Желяз" пред Съдебната палата в София

Пред Съдебната палата в София се организира митинг в поддръжка на Желяз Андреев против неговата екстрадиция. В 18 часа жители се събраха под надпис " Да спрем екстрадицията на Желяз Андреев ". Според тях, процесът по изгонване би трябвало да бъде преустановен. " Следващият може да си ти ", са написали подкрепящите, събират подписка и носят стикери " Аз съм Желяз ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че за още четирима българи е постъпило искане от Интерпол. Основанията са настояването са същите като при Желяз Андреев. По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров лицата няма да бъдат арестувани. Лицата са открити и се намират на територията на град София. Единствените дейности, които могат да бъдат подхванати е те да бъдат арестувани с прокурорско разпореждане.

29-годишният българин Желяз Андреев беше арестуван от родната полиция след искане на прокуратурата в Маями, Съединени американски щати, по обвиняване, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия. Разследването по случая, което тече във щата Флорида, е и против други 5 българи, работили в областта на аутсорсинга. Властите в Съединени американски щати желаеха Андреев да бъде екстрадиран, с цел да се изправи пред съда.

Вчера, 11 април, правосъдният министър Цецка Цачева съобщи, че по силата на контракта за екстрадиция сред България и Съединени американски щати Андреев би трябвало да бъде екстрадиран в границите на 60 дни. Малко по-късно Окръжната прокуратура в Добрич изиска мъжът да бъде арестуван за посочения период от 60 дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР