Пред съда в Плевен застава 37-годишен мъж за отправена от

...
Пред съда в Плевен застава 37-годишен мъж за отправена от
Коментари Харесай

Съдят мъж за отправена заплаха за убийство на деца

Пред съда в Плевен застава 37-годишен мъж за отправена от него опасност за ликвидиране на деца, оповестиха от прокуратурата.
Обвинението на Районната прокуратура в Плевен против Кирил А. е по тази причина, че на 24 октомври 2017 година в Плевен се заканил с ликвидиране по отношение на неустановен брой деца, като заканата провокирала състоятелен боязън.

Обвиняемият направил опит да принуди полицейски чиновник - шпионин в бранш "Противодействие на престъпната престъпност " към отдела "Криминална полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен да се видят, като използвал опасност, че ще влезе в учебно заведение или в детска градина и "ще разстреля всички деца дружно с учителката ", се показва в известието.

Кирил А. проявявал интерес към огнестрелни оръжия и муниции, като е бил осъждан за такова закононарушение. По мотив на подадена против обвинения тъжба за оказан физически и душевен тормоз през 2012 година, той се срещнал с полицейския чиновник. След това обвиненият почнал постоянно да изпраща известия на служителя на реда посредством "Messenger ", в които изразявал "отвращение към страната и институциите на страната ".

На 24 октомври м.г. обвиненият изпратил известия до служителя на реда със опасност за посягане против деца в учебно заведение, с цел да си отмъсти за "зверства ", на който съгласно изказванията му бил подложен. В известието обвиненият сложил ултиматум на служителя на реда да не подхваща никакви дейности, а да му се обади и да се видят, като дал период.

По искане на прокуратурата съдът взел мярка за неотклонение "задържане под стража " във връзка с обвинения.
Предстои насрочване на делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР