Пред съда Алибегич заяви, че по професия е монтажник. В

...
Пред съда Алибегич заяви, че по професия е монтажник. В
Коментари Харесай

Задържаният словенец за връзки с Хамас поиска незабавна ексдрадиция в Австрия

Пред съда Алибегич съобщи, че по специалност е монтажник. В правосъдната зала мъжът пожела неотложно да бъде екстрадиран в Австрия, съобщи.

Той е търсен за осъществяване на две тежки умишлени закононарушения. Става въпрос за присъединяване в незаконна група за тероризъм и принадлежност към Хамас.

" Няма да избягам. Връщах се към родината си. Исках да отида с лека кола в Турция на поклоннически туризъм. Границата беше затворена и по тази причина се върнах назад. Пътувах пренос през България. За първи път съм тук. Желая по най-бързия метод да бъда екстрадиран ", съобщи Елвис Алибегич.

37-годишен словенец беше арестуван през предходната седмица при взаимна интервенция на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. ДАНС е открила, че няма данни за негови връзки с българи и чужденци, пребиващи в България. Той е  арестуван на 24 ноември в София на съображение Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Велс, Австрия. Инкриминираната активност на арестувания не касае България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР