Пред Русия се очертава "още една година на стабилност и

...
Пред Русия се очертава "още една година на стабилност и
Коментари Харесай

Руска медия посочи рискови фактори за икономиката на страната през 2018 г.

Пред Русия се обрисува "още една година на непоклатимост и стопански напредък ", предвижда "Взгляд ".

Петрол по 80-100 $ за барел - това е по-скоро фантастика, само че и цена от 60-70 $ ще е напълно удобна за съветския бюджет. Същевременно Централната банка ще прави заемите още по-достъпни, насърчавайки бизнеса да влага, а популацията - да употребява. Ще остане постоянна обстановката на валутния пазар, само че има и много подводни камъни, предизвестява електронният вестник.

Ако стане действителност въпреки и един от рисковите сюжети за 2018 година, това може да сложи под въпрос всички предстоящи позитиви, написа изданието. Първата тягост за Русия може да пристигна още през февруари - обещаните нови американски наказания против съветските федерални заемни облигации може да смъкват курса на рублата с 10-15 на 100, считат специалисти на брокерската къща "Алпари ". В най-лошия случай Москва може даже да наложи мораториум върху изплащането на външни задължения към страни, които не счита за другарски, а Западът като ответна мярка - да замрази съветските валутни запаси.

Друга "отвъдокеанска заплаха " за Русия е федералната аварийна система на Съединени американски щати да затегне прекомерно внезапно паричната си политика - това ще поддържа интереса към $ и ще отслаби съветската рубла. Още един риск е фондовият пазар в Съединени американски щати да се срине примерно поради импийчмънт на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила или друга "история, мощно отрицателна в политически смисъл ". Тогава може да последва срив на петролните цени, обезценка на рублата, поевтиняване на акциите на съветските компании.

Вредна за съветската стопанска система ще бъде и възможна ескалация на спора в Източна Украйна до степен на пълноценна война, което може да стане към президентските избори в Русия през март или по време на Световното по футбол през лятото, чийто хазаин е страната. Освен това "руската победа над тероризма в Сирия може да засилва тероризма в други райони от света, в това число в някогашните руски републики от Средна Азия ".

Ако обаче не се случат "сериозни земетресения, както стана предходната година, съветската стопанска система ще продължи сполучливото си развиване ", прибавя "Взгляд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР