Пред РИК Велико Търново се породи напрежение, след като към

...
Пред РИК Велико Търново се породи напрежение, след като към
Коментари Харесай

Напрежение в РИК Велико Търново заради забавяне при предаването на протоколите |

Пред РИК Велико Търново се породи напрежение, откакто към 7:30 часа близо 30 секционни комисии към момента чакаха в регионалната администрация на остарялата столица да предадат изборните си бумаги, заяви БНР. При 85% обработка на резултатите в района първа политическа мощ е „ ИТН “. 

Недоволни от чакането разясниха, че не знаят какъв е казусът и че са принудени да стоят 6-7 часа. Оплакаха се и от неприятната организация при предаването на протоколите.

" Забавянето главно е заради проблем с извозването на секционните комисии от общините до регионалната администрация. Мисля, че в работата на РИК няма съвсем никакво закъснение. Между 15 и 20 минути лишава на една СИК да бъде обработена и да напусне постройката ", разяснява обаче шефът на РИК Николай Илиев.

В Пловдив над 1000 членове на секционни изборни комисии чакаха също да предадат протоколите си в 16-а РИК. Те бяха настанени в една от палатите в интернационалния панаир, където на входа ги посрещат с бутилка минерална вода.

" По-късно ще дойдат изборните бумаги на комисиите, които бяха избрани за контролно броене, само че надали забавянето им ще е огромно ", сподели ръководителят на 16-а РИК Спас Шуманов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР