Пред разследващите Бояджиев тогаваобяснил, че смъртта на 22-годишната му приятелка

...
Пред разследващите Бояджиев тогаваобяснил, че смъртта на 22-годишната му приятелка
Коментари Харесай

Двойният килър от Лозен Чавдар е убил при секс и друга жена преди година, но съдия от СРС го пуснал срещу подписка

Пред проверяващите Бояджиев тогаваобяснил, че гибелта на 22-годишната му другарка настъпила след плевел секс

Извършителят на двойното ликвидиране край село Лозен е бил арестуван за друго ликвидиране преди година. Тогава Чавдар Бояджиев е задържан откакто самичък подал сигнал на телефон 112. Пред проверяващите Бояджиев обяснил, че гибелта на 22-годишната му другарка настъпила след плевел секс , при който дамата се задушила с кучешката верижка, сложена на врата й.

Бояджиев бил измамен под отговорност, арестуван за 72 часа, само че арбитър от Районния съд в столицата го освободил против подписка. Разследването на двойното ликвидиране край Лозен продължава, детайлности за случаите се чака да бъдат дадени в неделя на брифинг на Софийската градска прокуратура и Столичната полиция.

Припомняме, че в този момент 34-годишният Чавдар е задържан за двойното ликвидиране край софийското село Лозен . Той е арестуван нощес на пътя сред Карнобат и Айтос.

Труп на 18-годишно момиче, оповестено през вчерашния ден за търсене, е намерен край селото, по-късно е намерено тялото и на 27-годишен мъж край софийския квартал Горубляне. Вероятно се касае за любовен триъгълник.

Заради тежкото престъпно закононарушение полицията в цялата страна бе на крайник. Както Флагман.бг писа по-рано, малко след 18 ч. нощес служителите на реда от РУ-Айтос са спрели лекия автомобил Хюндай, каран от търсения мъж.



Той е отведен в сектора в града, където по-късно са пристигнали и криминалисти от ОДМВР-Бургас, които са поели случая, разкриха още осведомени. Престъпленията са осъществени още на 3 август.

По данни на СГП 34-годишният мъж, който е престъпно проявен за сходно закононарушение, умъртвил през два часа момичето, на 18 година, и мъж на 32 година Тялото на ученичката хвърлил край с. Лозен, а трупът на мъжа край Горубляне.

Досъдебното произвеждане е формирано при положение на необходимост на 04.08.2023 година от проверяващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи, оповестиха от държавното обвиняване.

Разследването се организира за ликвидиране на повече от едно лице, осъществено на 03.08.2023 година в землището на с. Лозен, Столична община – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. 

До сегашния миг са осъществени оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, освидетелстване на разположение, разпитани са очевидци. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се допуска, че с него са осъществени убийствата.

На базата на събраните доказателства и извършените оперативни мероприятия от Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП е арестувано лице от мъжки пол, за което се допуска, че е причинител на закононарушението.   

Разследващи служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи не престават да правят неотложни дейности по следствието под управлението на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), с цел да се обезпечат и съберат значими доказателства.

Предстои отчет на материалите по следствието на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвинен и постановяване на мярка за процесуална насила – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 година в постройката на Съдебната палата в град София, бул. „ Витоша “ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР