Пред разрасналия се строеж над Бистрица, високо в планината Витоша,

...
Пред разрасналия се строеж над Бистрица, високо в планината Витоша,
Коментари Харесай

Оставката на главния архитект на София искат от АБВ за престъпление срещу природата

Пред разрасналия се градеж над Бистрица, високо в планината Витоша, за който от два месеца, и при още по-оредялата борова гора, от партията желаеха оставката на основния проектант на София, инспекции на вложителя и се заканиха да търсят правосъдна отговорност на столичния кмет. Лидерът на АБВ заподозря " ББ, че е патрон на градежа " и свърза мълчанието на общинските съветници с добити " чекмедженца ".
" Главният проектант е разписал да се строи в белия дроб на София и желаеме неговата оставка ", разгласи ръководителят на софийската организация на Христо Колев, който дефинира протичащото се като закононарушение против природата.
" От два месеца чакаме отговор от госпожа Фандъкова кой и за какво е разрешил градежа в планината, само че подобен пристигна единствено от кмета на регион Панчарево и в него се споделя, че разрешението за градеж е подписано от основния проектант на София, а в регион Панчарево няма документи ", описа Колев. Той заяви, че още на следващия ден от АБВ ще насочат ново писмо до столичния кмет със същия въпрос и гледище за неотложен отговор и изрази съмнения, че в Столична община желаят да се потули и прикрие във времето.

" Ето тук минаха инцидентни хора, които се разхождаха, аз ги питах какво е тяхното мнение за градежа и отговорът беше – изчакайте малко да ни мине шока и тогава може да приказваме ", показа още той пред публицисти.
" Ние не просто ще желаеме още един път отговор от госпожа Фандъкова, който тя бави два месеца. Ще се обърнем към съда, тъй като тя прави закононарушение, по отношение на Закона за достъп до социална информация ", съобщи водачът на АБВ.

Първо би трябвало да бъде проучен произхода на капитала на оповестения вложител, безапелационен е Петков. " Ще чакаме способените институции да обяснят произхода на капитала и размаха на това строителство ", съобщи той и във връзка табелата на градежа с надпис: " жилищна постройка " разяснява: " Без подозрение, неговото семейство е с размер на батальон от мощните години на Българската национална войска ". 

Припомняме, съгласно уверенията на техническия началник на обекта Петър Колев, който при започване на септември се съгласи да приказва пред публицисти, постройката няма да е хотел, многоетажен блок или жилищен комплекс, а ще е жилищна постройка на възложителя. " На два етажа ще е постройката,  към 1500 квадрата ", посочи тогава техническият началник на обекта. 
От АБВ виждат блян да се мълчи по случая. " Заобиколен е регион Панчарево, т.е. Столична община е желала да скрие от жителите на Панчарво това, което се прави тук, което ме кара да си мисля, че патрон на обекта е ББ, което пък на собствен ред ме кара да допускам, че отсам ще има друго шкафче с 1 милион евра ", разяснява обстановката Румен Петков.
Според него това е закононарушение към природата и закононарушение към всички поданици на страната ни.  " Защото, строим на Алепу – става известно, че на врабче се падат по 70 кв. метра, а тук – явно огромно семейство, да са живи и здрави всичките – жилищна постройка ", уточни той.
" Този блян да се граби от природата, да се граби от българите е характерен за ББ и на него би трябвало да му сложим край, тъй като тези хора, които минаха са вцепенени и стъписани, само че Столичната община бяга, не желае да отговори, не желае да каже истината на столичани ", заключи Петков.
Той изрази вяра, въпреки всичко някой общински консултант да прояви интерес. " Ако общинските съветници не престават да не демонстрират интерес, това значи, че несъмнено не чекмеджета, само че всеки се е сдобил с чекмедженце, другояче кое ги стимулира да мълчат ", добави водачът на АБВ. Той е безапелационен, че сме ги избрали, с цел да пазят нашия интерес и незащитавайки го, би трябвало да обяснят за какво.  " Г-жа Фандъкова или това лице или стоящите зад него са ги мариновали по подобен метод, че ще създадат обекта необратим ", притеснява се Петков  и повдигна въпросите за изсичането на гората и къде е дървесината. Междувременно, инцидентни минувачи около оградата пред изсечената гора разясниха, че някой си е решил казуса с дървата за цялостен отоплителен сезон.

Лидерът на АБВ показа, че е впечатлен от мащаба на строителството и че има и конфиденциален детайл, тъй като изпод е блокиран подстъпа, сложени са закриващи платна и огради,  само че се вижда, че мащабът е величествен.

" Ние от АБВ не имаме вяра на прокуратурата, отпред с Иван Гешев. Той следствие няма да организира, тъй като той е шапка – чадър над подобен вид мафиоти ", добави Румен Петков и заключи: " За тези неща, явно е, че публичното мнение би трябвало да реагира, тъй че да бъдат изяснени нещата и подобен вид безумство да бъде спряно ".
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР