Пред Районния съд в Шумен се изправи певицата Луна Йорданова.

...
Пред Районния съд в Шумен се изправи певицата Луна Йорданова.
Коментари Харесай

Луна се изправи пред съда в Шумен

Пред Районния съд в Шумен се изправи певицата Луна Йорданова. Наследници на умрял възрастен мъж настояват, че кандидатката за президент на изборите през 2021 година е придобила с машинация техен парцел. Апартаментът е на ул. „ Септемврийско въстание “.

Йорданова упорства, че 10 години е стопанисвала 45-квадратния панелен дом. Адвокатът на наследниците Пламен Тотев изясни, че апартаментът е в покъртително положение и бе безапелационен, че Луна не е живяла в него. Призовани са съседи, които да потвърдят думите му.

Няма връзка сред Луна Йорданова и умрелия през 2011 година притежател. „ Доколкото ми е известно госпожа Йорданова има в съседство различен парцел, който е бил на нейните родители “, изясни юрист Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че се е грижила за възрастния притежател на жилището преди да почине, а след гибелта му е почнала да употребява и стопанисва парцела. „ Ние отхвърляме тези изказвания. Няма наследство. Законът в действителност дава опция въз основата на десетгодишно упражнявано притежание да придобиеш парцела по отминалост, само че тук това не се е осъществило “, добави Пламен Тотев.

„ Извършени са нарушавания при призоваването на очевидци. Не е спазен едномесечният период за уведомяването на Луна Йорданова, а това нарушава правото ѝ на отбрана. Налице са спънки за старта на делото “, сподели по време на днешното съвещание юристът на певицата Ивайло Тошев. Луна Йорданова отхвърли да разяснява обвиняванията отвън правосъдната зала и настоя да не бъде снимана, заяви БНР.

Подадена е тъжба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невероятно да се събират доказателства по делото. Следващото съвещание беше назначено от арбитър Калин Колешански за 22 януари идната година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР