Пред Провинциалния съд на Британска Колумбия в центъра на Ванкувър

...
Пред Провинциалния съд на Британска Колумбия в центъра на Ванкувър
Коментари Харесай

Ванкувър - новият Амстердам за любителите на марихуаната

Пред Провинциалния съд на Британска Колумбия в центъра на Ванкувър - град, който постоянно участва на предни позиции в класациите за най-хубавите места за живот в света, има фермерски пазар, отдаден на марихуаната, или „ занаятчийския канабис “, както търговците обичат да я дефинират.

Буркани, цялостни с опиата, са подредени на маси под заслон, който защищава продавачите и купувачите от безспирните дъждове. „ Тук идват най-различни хора. Всякакви раси, религии и цветове, както и на разнообразни възрасти “, споделя Джес Слейтър, който продава на един от щандовете.

Канабисът е противозаконен в Канада, само че не за дълго. През юли следващата година страната ще стане първата страна от Г-7, която легализира изцяло използването на тревата за развлекателни цели. Десетилетия наред управляващите в Британска Колумбия си затварят очите пред откритата марихуана промишленост в провинцията.

„ Британска Колумбия постоянно е била Мека за марихуаната в Канада. Тя е част от културата тук “, изяснява Джес, който има гъста брада, дебели очила и яке с висока яка. Той работел като махленски търговец през 90-те години на предишния век, само че си намерил работа в струителството, когато осъзнал, че „ въртенето на чука заплаща сметките с по-голяма сигурност “.

Но може би не за дълго. Според счетоводната компания Deloitte, легалната канабис промишленост в Канада може да влее 23 милиарда $ на година в стопанската система. Инвеститорите към този момент часат на опашка, с цел да се снабдят с парче от пая, което кара някои анализатори да съпоставят легализирането с Треската за злато.

Deloitte счита, че туризмът може да изиграе роля в процъфтяващата промишленост, макар че той очевидно към този момент го прави. „ Пътуващите на круизни кораби са нашите най-големи клиенти през лятото “, изяснява Бейли Чорни, който работи във Vancity Bulldog Cafe. Там джойнтът се продава за 5 $.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР