Пред президентството се провежда протест срещу служебното правителство на Румен

...
Пред президентството се провежда протест срещу служебното правителство на Румен
Коментари Харесай

Протест пред президентството: Тук не е Москва, Радев е позор

Пред президентството се организира митинг против служебното държавно управление на Румен Радев под наслов #ГАZwithme - отпратка към всеобщите митинги през 2013 година, избухнали след назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС, които бяха под наслов #ДАНСwithme, съобщи Novini.bg.

На митинга се чуват викания "Тук не е Москва ", "Радев е срам ", "Предател ", "Оставка ". Издигат се транспаранти с надписи "Независимост от "Газпром ", "Газпром go home ", "Позор за прислужниците на Кремъл и Путин ", "Газ г*з затрива ". Развяват се знамената на България и на Европейския съюз.
"Не можем да позволим да се връщаме обратно и то толкоз ужасно обратно. Едно от най-големите достижения на кабинета "Петков беше ", че се откъснахме от газовата взаимозависимост. Много е значимо да не се връщаме обратно във време, в което цяла Европа демонстрира, че няма да заплаща на кървясъл боен режим. Няма да позволим изменничество към кардиналната позиция на България към свободния свят ", подчертаха уредниците на митинга.

Те показват, че единствено за два дни са заменени 25 зам.-министри и 25 регионални шефа, както и шефът на Национална агенция за приходите и шефът на Агенция "Митници ".

Недоволството е и във връзка изказванията, че служебният кабинет блокира газовата връзка с Гърция - интерконекторът няма по какъв начин да бъде сертифициран в период и азерският газ няма да може да бъде доставян евтино от септември поради отвод да бъдат вписани измененията в структурата на ръководство на "Ай Си Джи Би " - компанията, която оперира интерконектора и чийто акционер е страната през БЕХ, както и анулацията на въпросните назначения от служебния енергиен министър Росен Христов.

Междувременно от енергийното министерство отхвърлиха тези изказвания. В изявление за Българска национална телевизия служебният министър председател Гълъб Донев увери, че държавното управление ще постави всички старания интерконекторът с Гърция да бъде въведен в употреба.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР