Пред препълнения „Стад дьо Франс“ в Париж Реал Мадрид спечели

...
Пред препълнения „Стад дьо Франс“ в Париж Реал Мадрид спечели
Коментари Харесай

10 факта, които може би сте пропуснали от финала на Шампионската лига

Пред препълнения „ Стад дьо Франс “ в Париж Реал Мадрид завоюва своя 14 трофей от Шампионската лига, откакто победи Ливърпул с 1:0 във финала в събота вечерта.

Нощта беше доста вълнуваща, само че и изпълнена с безчет събития, които един почитател може да пропусне. Ето 10 от тях, които може би не сте забелязали.

1. Сълзотворен газ е бил употребен против почитателите на Ливърпул преди началото на мача

Началото на дуела беше забавено с 36 минути. Според The ​​Athletic последователи на „ алените “ с билети не са съумели да влязат на стадиона, макар че са били на опашка на открито повече от два часа. Сълзотворен газ е бил употребен от органите на реда, поради вълнения пред стадиона.

Първоначално забавянето трябваше да е в рамките 15 минути. По-късно обаче времето за изчакване беше удължено, което принуди и двата тима да излязат от тунела и да създадат втора загрявка.

с искане за публично следствие на проблемите преди мача с почитателите.

Third video I have seen on why has been delayed. Liverpool and Real Madrid delay will now be atleast 30 minutes. Tear gas used outside of Champions League Final
— BetOnSports (@BetOnSports2Win)

2. Тенис звездата Рафаел Надал получи бурни овации от почитателите на Реал Мадрид

Тенис звездата Рафаел Надал получи бурните овации от почитателите на Реал Мадрид, когато испанецът беше показан на огромния екран на стадиона преди началото на финала. Надал е разпален почитател на “кралския “ клуб и участва на „ Стад дьо Франс”, с цел да покаже поддръжката си за отбора, макар че му предстоеше мач от Ролан Гарос.

Rafa Nadal has a French Open match tomorrow but that`s not stopping him from supporting Real Madrid
— B/R Football (@brfootball)

3. Представянето на Ибрахима Конате против Винисиус през първото полувреме

Феновете на Ливърпул бяха леко обезпокоени, откакто видяха името на Ибрахима Конате измежду титулярите, вместо Жоел Матип. Тези опасения обаче бързо изчезнаха след сполучливото му показване против крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор. Конате завоюва овациите на почитателите, откакто съумя да си открадне топката от своя конкурент по крилото.

4. Върджил ван Дайк игра като централен нападател в последните минути

В устрема си да стигне най-малко до изравнително попадение в края на мача мениджърът Юрген Клоп подреди на бранителя Върджил ван Дайк да заиграе като централен нападател. В този миг, несъмнено, нямаше никакво значение, че Ливърпул имаше на терена Мохамед Салах, Диого Жота, Роберто Фирмино и Садио Мане. Експериментът в последна сметка не проработи.



5. Легендата на Реал Мадрид Раул успокои мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп

Бившият нападател на Реал Мадрид Раул утеши мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, до момента в който той и тимът му гледаха по какъв начин съперниците им подвигат трофея от Шампионската лига. Целият тим на Ливърпул изчака „ кралския клуб “ на терена, с цел да вдигне трофея, преди да приветстват съперниците си и да се върнат в тунела.

6. Отборът-победител в ШЛ направи шпалир

Отборът, който победи във финала, Реал Мадрид направи шпалир в символ на почитание към Ливърпул, откакто „ алените “ изгубиха финала.

7. Феновете на Реал Мадрид купонясваха до дребните часове на сутринта в испанската столица

Единственото, което се чака през днешния ден от почитателите на Реал Мадрид, е да си починат. Причината са лудите купони в Испания след празненствата чак до зори.



8. Барселона поздрави Реал Мадрид

Вечните противници на Реал Мадрид демонстрираха класа. Този път те демонстрираха феърплей като поздравиха огромния си съперник в Испания за триумфа в Шампионската лига.

9. Звездният бранител на Далас Лука Дончич поддържа Реал Мадрид

Баскетболната звезда на Далас Маверикс от НБА поздрави Реал Мадрид за 14-ата победа на в Шампионската лига.

10. Рекордът на вратаря Тибо Куртоа

Деветте спасявания на вратаря на Реал Мадрид Тибо Куртоа против Ливърпул са повече от всеки различен вратар във край на Шампионска лига, откогато статистиката стартира да събира такива данни преди към 20 години.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР