Пред премиера Бойко Борисов има само две възможности - или

...
Пред премиера Бойко Борисов има само две възможности - или
Коментари Харесай

Атанас Семов: Борисов или да хваща ножа и да реже, или да хваща пътя

Пред премиера Бойко Борисов има единствено две благоприятни условия - или да хваща ножа и да реже надълбоко, или да хваща пътя. Това съобщи преподавателят по европейско право проф. Атанас Семов в изявление за bTV.
По думите му страната ни играе в последните минути на мача и би трябвало не да се режат глави, а тумори. " Имаме нефункционираща администрация с показателен отвод от електронно ръководство, а властта допуска само корупционен произвол ", добави Семов.
Голям проблем, съгласно него, е и оставянето на една трета от територията на страната в нежизнеспособно положение поради липса на младежи, както и несъответстващото обучение и опазване на здравето. " Имаме финален исторически късмет за радикални промени , другояче никоя власт няма смисъл ", безапелационен беше той.
По думите му българското председателство е било доста сполучливо, само че вероятно повода по тази причина е, че обществото не е имало огромни упования и тъй като по принцип България " няма силата да слага огромни въпроси.
" Чудовищно доста работа обаче свършиха стотици безимени труженици, както и няколко министри. Показахме, че сме царе на последния миг, цялата подготовка стартира в последния миг, като даже се появиха нови цели, които демонстрираха, че страната ни може да има мощна роля в определянето на целите ", добави Семов.
" Един привидно разпадащ се съюз беше управителен от една невидимо умираща страна. На европейската сцена се справихме нелошо, само че вътре проблемите са трагични. Тъжният извод е, че направихме едно сполучливо председателство на фона на едно несполучливо участие . Няма нито една значима наклонност в развиването на България в тия 30 години подправена народна власт ", разяснява той.
По думите му нашата страна е съумяла да подмени целите на председателството и да направи поръчка за по-голяма роля в европейската сфера посредством акцента върху Западните Балкани. Това е довело до политическа непоклатимост, като " в случай че тя не бъде употребена, с цел да бъде оправена страната, сътворяваме чувството, че спасяваме Западните Балкани, а не виждаме, че потурите ни са съдрани ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР