Пред потърпевшият Ивайло Стоянов разказа, че чул силен шум в

...
Пред потърпевшият Ивайло Стоянов разказа, че чул силен шум в
Коментари Харесай

Съсед извади пистолет при скандал в жилищен блок

Пред пострадалият Ивайло Стоянов описа, че чул мощен звук в коридора и излязъл да ревизира какво става. " Съседът беше решил да връзва металната решетка със свинска опашка. Когато го попитах " Защо? ", той стартира да ме наскърбява. Повиках полицията. При идването ѝ трябваше да сляза да отворя. Когато пробвах да се кача в асансьора, той (съседът) излезе с револвер и не ми разреши да се кача в асансьора. Насочи оръжието към главата ми. Много се изплаших и пробвах да го избутам ", описа Ивайло. 

Според него съседът му бил сърдит, тъй като металната решетка на етажа му вдигала звук. " Въпросната вечер беше много несъответстващ. Полицаите се качиха с мен, тъй като бях обезпокоен, в жилището бяха жена ми и детето ми. Той се беше прибрал у дома. Излезе още веднъж, само че беше без револвер. Държеше се жестоко и с служителите на реда, не искаше да си даде документите ", описа още пострадалият.

И прибавя, че в никакъв случай не е приказвал с въпросния човек, нито са имали спор преди този момент. " Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням ", споделя още Ивайло. 

Все още няма информация дали оръжието е конфискувано. В един от диалозите, които пострадалият провел с кварталния служител на реда, той му споделил, мъжът страда от параноя. Според други съседи на нападателния мъж той редовно вдигал звук, тропал, събарял мебели и чукал с чук измежду нощ. Съседите считат също, че таксиметровият водач е пребивал приятелката си.

Милен Иванов , някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи, изрази удивление за какво мъжът не е арестуван. " Задължението на служителите на реда в сходни обстановки е да задържат нападателния жител за 24 часа и да уточнят какво е оръжието, с което заплашва хората ", изясни той. 

Според психиатъра Веселин Герев вероятността нападателният мъж да извърши ликвидиране е доста огромна и го дефинира като " характерен умопобъркан ". Той се обърна към основния прокурор и предложи люлинчанинът да бъде арестуван, да му бъде назначена експертиза за приложимост на опиати, както и да му бъде лишен лицензът за ръководство на такси.

От общината са уведомили мъжа, че ще му лишават жилището, в случай че редовно нарушава разпоредбите. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР