Пред посолството на Унгария във Варшава бе организиран пърформанс в

...
Пред посолството на Унгария във Варшава бе организиран пърформанс в
Коментари Харесай

Орбан, Путин, кръв от тръбопровода "Дружба" и танци върху трупове

Пред посолството на Унгария във Варшава бе проведен пърформанс в символ на митинг срещу блокирането от Будапеща на нефтените наказания против Русия. Това оповестява интернет изданието " Европейска истина ".

Акцията е проведена от деятели на Euromaidan-Warszawa. По време на пърформанса участник с маска на Виктор Орбан откри варшавски дял на нефтопровода " Дружба " в компанията на друт с маска на Путин, а по-късно провежда тържество по случая.

Нефтопроводът " Дружба " е най-кървавият нефтопровод в света. От неговата тръба, която беше построена за пърформанса, безусловно се лееше украинска кръв. Участникът с маска на унгарския министър-председател черпеше присъстващите с " кръв " и призоваваше присъстващите да танцуват върху труповете на украинците.

 Кървавият нефтопровод Кървавият нефтопровод " Дружба " Източник: Фейсбук
" Участниците с готовност пиха " украинска кръв " и танцуваха на фона на маджарски шлагери ", написа една от организаторките на пърформанса Наталия Панченко.

Освен чавок с маската на Путин, като специфичен посетител присъставше и маскиран като съветския патриарх Кирил участник, с цел да напомни, че по гледище на Орбан той бе изключен от 6-тия пакет наказания на Европейски Съюз срещу Русия.

" Целта на пърформанса бе да покажем на света по какъв начин виждаме ние, украинците, днешната политика на Орбан (...) Докато другите страни се пробват да оказват помощ на Украйна да завоюва войната против окупатора, Унгария заема явна проруска позиция в тази война ", прибавя Панченко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР