Пред Плевенския съд застава рецидивист за кражба на лотарийни билети

...
Пред Плевенския съд застава рецидивист за кражба на лотарийни билети
Коментари Харесай

Съдят рецидивист, откраднал 19 000 лотарийни билета

 Пред Плевенския съд застава рецидивист за кражба на лотарийни билети в изключително огромни размери. Разследването завърши Окръжната прокуратура и внесе обвинителния акт в съда, оповестиха от ведомството.

Обвинението е за това, че на 17 януари т.г. в Плевен, при изискванията на рисков рецидив, мъжът разрушил загради, употребявал техническо средство и взел билети на " Националната лотария " - 742 броя, с изплатена облага и 18 282 броя с неизползвани билети.

Вещите са на обща стойност 91 614 лв.. Кражбата е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.

Обвиняемият е неведнъж осъждан за тежки умишлени закононарушения. След като е освободен от пандиза на 11 октомври предходната година, решил да извърши кражба на лотарийни билети. Направил изследвания и се опитал да притегли собствен прочут за съизвършител, само че той му отказал.

Тогава решил самичък да работи на 17 януари т.г. След среднощ отишъл до набелязан офис, отрязал железна решетка и съумял да влезе в помещението, да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал идването на чиновниците на СОТ, които не забелязали нищо. След като си тръгнали обвиненият направил кражбата. В края на януари почнал да ревизира и осребрява облагата от отнетите билети.

За да не провокира съмнение, помолил собствен прочут да прави това, след което да му дава облагата. Сред печелившите билети бил и подобен за сума от 5000 лева, като крадецът помолил познатия си да се яви в телевизионно предаване за приемане на сумата.

През март т.г. обвиненият още веднъж се свързал със своя прочут и му предал още билети като изискал да ги осребрява единствено в избрани бензиностанции, защото билетите били изтъркани и облагата за тях към този момент била получена.

Същият месец в София, на бензиностанция, познатият на рецидивиста бил арестуван от полицейски чиновници за това, че осребрявал билети, чиято облага, към този момент е била изплатена. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР