Пред откриване са детската градина с 8 групи на бул.

...
Пред откриване са детската градина с 8 групи на бул.
Коментари Харесай

Търсят строител за нова забавачка в Южен

Пред разкриване са детската градина с 8 групи на бул. " Ал. Стамболийски ", яслите на ул. " Богомил " и напълно реконструираните " Снежанка " и " Перуника ". За " Зорница " и " Каменица " към този момент има определени реализатори.

Голямо наддаване се чака на търговете за публични поръчки на детски заведения в Пловдив. Строителният отрасъл е в подготвеност с офертите за три забавачки.

На 29 юли тръжната комисия в общината ще отвори документите за създаване на нова детска градина на ул. „ Константин Геров” 47 в регион „ Южен”. Тя ще се строи в двора на ОУ " Стоян Михайловски " по предложение на районния кмет Костадин Язов. Прогнозната стойност на постройката с шест групи е 2 180 338 лева без Данък добавена стойност. Техническото задание за новата база е утвърдено от Експертния съвет за устройство на територията (ЕСУТ), издадена е и схема с виза за планиране. Поръчката се дава на инженеринг, което значи, че определеният реализатор би трябвало да приготви план и да го съгласува.

Основен ремонт и реституция следва в ДГ „ Майчина грижа”, а претендентите подават предложения до 26 юли. Процедура за избор на реализатор е оповестена и за преустрояване на детски ясли и млечна кухня на ул. „ Стоян Михайловски” 13 в кв. „ Съдийски”, чиито поданици от дълго време упорстват градската власт да разкрие спомагателни места за дребните.

Строителството на още две детски градини е на стадий планиране и би трябвало да стартира тази година. За новата постройка на ДГ „ Каменица” в регион „ Централен” е определена компания „ Ринг - П” на известния пловдивски предприемач и притежател на хотел „ Здравец” Тодор Бурджиев. Градината е на стойност 4,1 млн. лева Новото крило на ДГ „ Зорница” за пет групи в регион „ Южен” ще се извършва от компания „ Пирс - Д”, която сега довършва спортна зала „ Дунав”.

Други две детски заведения са пред довеждане докрай. Очаква се в най-близко време да се съобщи за употреба постройката на ясли на ул. „ Богомил” и на нова забавачка за осем групи на бул. „ Александър Стамболийски”. Тази есен порти ще отвори и ДГ " Перуника " на ул. " Марагидик ", която е реконструирана съвсем от нулата. Наскоро с европейските средства беше приключен главен ремонт на ДГ " Снежанка ", където към този момент има и плувен басейн.

На последната сесия на локалния парламент общинският консултант Слави Георгиев разгласи, че кметът Здравко Димитров е заречен 12 нови забавачки и ясли до края на мандата, само че не е приключил нищо по въпроса. Димитров му отговори, че от висене на уиски бара при неговия гуро (бел. ред. - бара в хотел " Империал " ) Георгиев очевидно няма време да обиколи града и въобще не е наясно с финансовата стратегия и какво се строи в Пловдив сега.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР