Пред Още от деня“ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид

...
Пред Още от деня“ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид
Коментари Харесай

Хамид Хамид в Още от деня“: Преференциалният вот не се обезмисля

Пред „ Още от деня “ зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид съобщи, че преференциалното гласоподаване не се обезмисля с предлагането за повдигане на прага от гласовете за избиране. По думите му, един задоволително прочут претендент може да бъде определен с новите прагове, а задачата на предлагането е претендентите в листата да бъдат равнопоставени.

Всички народни представители на Движение за права и свободи са участвали на съвещанието на Народно събрание през днешния ден, съобщи зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи, зам.-председател на правната комисия в Народно събрание: Имахме малко съвещание в групата. Влязохме, само че до момента в който седнем по местата си, гласуването беше завършило. Не можем да приказваме за игри с кворума, по-скоро ще изтъквам известни тези и на премиера, и на господин Цветанов, че кворумът е грижа на ръководещото болшинство.

Движение за права и свободи няма по какъв начин да търгува наличието си в зала, добави той.
 Промените в Изборния кодекс провокираха нов скандал в Народното събрание Промените в Изборния кодекс провокираха нов скандал в Народното събрание
Спорове и кавги в Народното събрание поради гласуването на измененията в Изборния кодекс. Изненадващо - разискването на поправките беше прекратено поради с...

Вчера депутатите от правната комисия взеха решение да се вдигне прага от гласовете за избирането на претендент с преференция и по този начин нужните гласове да станат равни за един цялостен мандат. Преференциалният избор не се обезмисля - Движение за права и свободи предлага обективна формула за пресмятане на годните преференции по образеца на Холандия и Австрия, съобщи Хамид, като изясни:
Хамид Хамид: Преференциалният избор да е годен, когато е достигната и премината съответната квота.
Абсолютно допустимо е да се съберат 129 хиляди гласа за претендент за евроизборите, в случай че е задоволително прочут, съобщи Хамид. Така по думите му претендентите в листата стават равнопоставени.
Хамид Хамид: Ако има селски хитрец, който желае да изкара служащите от компанията си и родата на жена си, и с 500 гласа да стане консултант в София, няма по какъв начин да стане.  ​Предизборната пропаганда - единствено на български, взеха решение депутатите ​Предизборната пропаганда - единствено на български, взеха решение депутатите
Предизборната пропаганда ще продължи да се води само на български език, взеха решение депутатите с гласуваните на второ четене промени в Изборния кодекс.

Номера в бюлетините има по целия свят, а предлагането да се отстранен е ориентирано против по-неграмотните гласоподаватели, съобщи Хамид Хамид.

Относно машинния избор, Хамид Хамид съобщи, че за евроизборите може да се обезпечат 3000 машини за гласоподаване, а за локалните избори на есен - 6000.

Според Хамид Хамид електронното гласоподаване не е безвредно, тъй като „ не се знае кой стои зад компютъра “. По думите му, електронно гласоподаване има единствено в Естония, където е претърпяло неуспех. Той добави, че огромни софтуерни компании са отхвърлили концепцията за сходно гласоподаване в Съединени американски щати.
 Правната комисия: Гласуваме единствено машинно след локалните избори през 2019 година Правната комисия: Гласуваме единствено машинно след локалните избори през 2019 година
Парламентът удължи работното си време до приемане на измененията в Изборния кодекс. Работата на Народното събрание беше прекратена, с цел да заседава изключително ко...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР